Úgy tűnik, a korábbi korlátozó intézkedés még mindig nem volt elég ahhoz, hogy valaki ne éljen vissza a régiós árelőnyökkel.

A Valve most még jobban megnehezíti azok dolgát, akik más régiók játékárait szeretnék kihasználni. A Steam regionális árazása azt jelenti, hogy egyes játékok árai országonként változnak, az ország gazdasági helyzetétől függően. Így a szegényebb országok gamerei olcsóbban juthatnak hozzá a címekhez. Az ár meghatározása továbbra is a kiadó feladata, de a regionális árképzés célja, hogy igazságosabbá tegye a játékok vásárlását. A jószándék ellenére persze vanna olyanok, akik szándékosan kihasználják a rendszert, és VPN segítségével olcsóbban veszik meg a címeket.

Most ezt a rendszert nehezítette meg a Steam.

 

 

Amint arról a SteamDB beszámolt, a legújabb változás azt jelenti, hogy Steam fiókhoz tartozó országot csak három havonta lehet megváltoztatni. A Valve folyamatosan azon dolgozik, hogy visszaszorítsa azokat, akik más országokból kihasználják az olcsóbb árakat. Tavaly nyáron megnehezítették a VPN-felhasználók életét, amikor a Steam beállította, hogy az adott országban kell igazolni a fizetést. Tehát ha amerikai bankkártyával vennénk meg a Half-Life-ot Argentínából, az lehetetlen.

 

Kicsit felesleges kiegészítésnek tűnik, ha figyelembe vesszük, milyen nehéz menet közben országokat váltani, de talán az emberek még mindig könnyen kijátszották a rendszert. Bár tudjuk, hogy ez nem érinti a tisztességes magyar felhasználókat, érdemes tudni, hogy Európában a Valve már büntetést kapott amiatt, hogy nem engedte mindenhol megvásárolni a játékokat.

Nos, azok, akik olcsóbban akartak játékokat venni, most még nehezebb dolguk lesz. Csak akkor lesz gond, hogy valaki 3 hónapnál többször költözik. Nem árt ezt észben tartani.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×