A Steam fizetési feltételeinek megváltozása megnehezíti azok dolgát, akik VPN segítségével vettek olcsóbban játékot a platformon.

A Steam regionális árazási rendszere általában alacsonyabb áron kínál játékokat szegényebb gazdasággal rendelkező országokban, megsegítve azokat, akik számára a játék nagyban hozzájárulhat a hétköznapi örömökhöz. Nos, természetesen vannak olyan felhasználók, akik igyekeznek kihasználni ezt, és VPN régiómódosítás segítségével jelentős kedvezménnyel vásárolnak játékokat.

A Valve most olyan korlátozást vezet be, amivel megállítja ezt a tevékenységet.

Ez azt jelenti, hogy mostantól végre kell hajtani egy vásárlást annak az országnak a fizetési metódusával, melyben állítólag vagyunk. A Steam csak ezután hagyja jóvá a régióváltást. Ahogy a SteamDB megjegyzi a Twitteren, ez a szigorúbb szabályozás megnehezíti azok dolgát, akik VPN segítségével használják ki a regionális árazás előnyeit.

A hónap elején kissé furán alakult a Horizon Zero Dawn Steam ára: az Egyesült Államok kivételével szinte minden más régióban megnőtt. Sem a Valve, sem a Sony nem adott ki nyilatkozatot arról, hogy ennek mi az oka, de sokan azt feltételezik, hogy rengetegen használtak VPN csalást a kedvezmények miatt.

A Steam szabályzata egyébként kifejezetten tiltja a VPN használatát, és a felhasználási feltétek elfogadásával beleegyezünk abba, hogy ilyenért akár törölhetik is a fiókunkat.

Mit gondolsz azokról, akik VPN segítségével vásárolnak olcsóbban játékot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×