Az Epic Games április 9-én hatalmasat alakított a Fortnite kozmetikai tárgyain. Eltűntek a ritkaságot jelölő színek a Battle Royale játékból.

2024.04.11. – A Fortnite alapjaiban változtatta meg a Free-to-Play játékok modelljét a 2017-es megjelenését követően. A játékosok valóban teljesen ingyenesen játszhatnak a címmel akár évekig is, ám a csábítás mindig ott lesz előttük. Az Item Shopban manapság már szinte végtelen skin figyel. A kezdeti, saját gyártású skinek mellett az együttműködések, kollaborációk sem álltak meg. Azóta a Warzone, az Apex Legends, de még a PUBG is hasonló lendülettel ontja magából a jobbnál jobb kozmetikai tárgyakat.


A kritikák azonban az Epic Games játékát sem kerülték el. Sokan túl drágának találnak egyes csomagokat, skineket. Néha-néha pedig bizony becsúszhatnak „Pay-2-Win” skinek is, melyek jogosulatlan előnyhöz juttatják a vásárlókat. Szerencsére a Fortnite fejlesztői gárdája erre kiemelten odafigyel, de így is elkerülhetetlen. A játékosok éppen a skinek amúgy sem olcsó árcédulája miatt gondolják úgy, hogy a kozmetikai tárgyak ritkaságának eltűnése a játékból negatívan befolyásolhatja majd a skinek árazását. Röviden-tömören: az Epic Games a frissítést követően bátran rárakhatja a 2000 V-Bucks-os árat egy nagyon gagyi skinre is, hiszen nem kell már „Legendary” kategóriába sorolni azt.

Az Epic Games szerint ilyen téren nem változik a Fortnite Item Shop

Az Epic Games a hivatalos Fortnite Twitter/X fiókról reagált a közösség kritikáira. Elmondásuk szerint nem kell ilyen jellegű változásoktól tartani. A ritkaság valóban megszűnik eddigi formájában a játékban, de az Epic Games hozzáállása marad a régi. Azaz az igazán kidolgozott, részletes, netán különleges skinek kapják a drágább árcédulát, az egyszerűbb skinek pedig maradnak ugyanolyan olcsók, mint eddig. Remélhetőleg a Fortnite fejlesztői valóban betartják ezt az ígéretet, ám erre csak az idő adhat választ.

Ezt olvastad már?

Melyik a jobb? – Teljesen kikapcsolni, vagy alvó állapotba rakni a gépet?

×