Felhőtlen, tényleg vidám és sokáig tartó szórakozásért ne keress tovább! Ez a 10 sorozat a Disney Channel legkönnyedebb és legtartósabb műsora.

Gábor János

2024.04.10. – Generációk nőttek fel rajtuk, és még abban a szellemben készültek, hogy a sorozatok egy-egy évadja nem 8-10, hanem 20-25 epizódból kell, hogy álljon. A Disney világraszóló sikerei ezek, amelyeket a nagy magyar tévécsatornák nem igazán vagy csak viszonylag eldugott időpontban közvetítettek, szóval igazi unikumokat is találsz majd köztük. Jellemzően tinisorozatokról van szó, így a Disney+-on természetesen magyar szinkronnal fogod megtalálni őket.

Liv és Maddie (2013-2017) – 80 epizód

A sorozat középpontjában az egypetéjű ikertestvérek, Liv és Maddie állnak, akik ha akarnának sem tudnának különbözőbbek lenni. Míg Maddie hétköznapi középiskolai életet él, és a kosárlabdacsapat sztárja, addig ikertestvére Hollywood világában éli mindennapjait. Amikor Liv hazatér, a lányoknak meg kell tanulniuk, hogyan viszonyuljanak egymáshoz és a nagyon különböző világukhoz. ALiv és Maddie részben Dove Cameronnak és annak köszönhetően vált a rajongók kedvencévé, hogy egyszerre tudta eljátszani Livet és Maddie-t is. Mindkét karaktert saját személyiséggel ruházta fel, így két egyedi emberré tette őket. Az ő alakítása segített a sorozatnak kiemelkedni a többi hasonló, fiatal közönséget célzó projekt közül.

Austin és Ally (2011-2016) – 87 epizód

A Disney Channel hagyományos sitcom formátumát követte, amiben zenésznek készülő tinédzserek szerepelnek, így a tinisorozatból musicalt csináltak, fülbemászó dallamokkal és táncos jelenetekkel. A sorozat Miamiban játszódott, és a kifelé forduló zenészt és énekest, Austint, valamint az esetlen és halk szavú dalszerzőt, Allyt követte. A sorozat sikerének nagy része a főszereplőkön, Laura Maranón és Ross Lynch-en múlt, akik mindketten valóban tudtak énekelni, utóbbi ráadásul testvéreivel együtt egy zenekarhoz tartozott. Ellentétes személyiségüket jól játszották ki egymásból, megmutatva annak különböző aspektusait, hogy mit jelent zenésznek lenni.

Kis Tini Hős (2002-2007) – 87 epizód

A rajzfilmsorozat eredetileg 65 epizódból állt, majd az egészet lezárta a Kis Tini Hős című élőszereplős film, viszont olyan jól teljesítettek, hogy a Disney Channel egy negyedik és egyben utolsó évad erejéig újjáélesztette az animációs sorozatot, így az epizódok száma 87-re emelkedett. A népszerű animációs sorozat középpontjában a tinédzser Kim Possible áll, aki naponta kényszerül világméretű, családi és iskolai ügyek elsimítására.

Zack és Cody élete (2005-2008) – 87 epizód

A 2005 márciusában bemutatott The Suite Life of Zack and Cody 2008 szeptemberéig futott. A főszereplő ikrek, Dylan és Cole Sprouse ezután kaptak egy spin-offot is, a The Suite Life on Deck-et, ami visszahozta az eredeti szereplőgárda számos tagját. Bár az új sorozat is sikeres volt a Disney Channelen, nem tudta felülmúlni az eredeti széria tekintélyes epizódszámát. A sztori az ikertestvérek, Zack és Cody életét követi, akik a The Tipton Hotelben találják magukat, miután édesanyjuk énekesi állást kap. A sorozatban néhány későbbi sztár, például Brenda Strong és Ashley Tisdale is feltűnt. A Sprouse testvérek szintén sikeres karriert futottak be a Disney Channelen töltött évek után.

Sok sikert Charlie (2010-2014) – 97 epizód

A sorozat középpontjában a Duncan klán áll, akik a Disney Channel többi családjával ellentétben átlagos, hétköznapi emberek voltak. A fős történetszálat a legidősebb lány, Teddy Duncan (Bridgit Mendler) videónaplói tartják mozgásban: ezeken ad tanácsokat a húgának, Charlie-nak (Mia Talerico). A kedves koncepció egy szívmelengető sorozatot eredményezett, amelynek célja az volt, hogy a Disney Channel tipikus gyermekközönsége helyett a családok egészét szólítsa meg. Ezzel egy időben egy okos coming-of-age történet lett, amiben az idősebb gyerek továbbad valamit a fiatalabb testvéreknek.

Jessie (2011-2015) – 98 epizód

A Zack és Cody életében való szereplése után a Disney Channel úgy döntött, hogy nem akarja abbahagyni az együttműködést Debby Ryannel, és új sorozatot alkottak a karakternek. A Jessie egy kisvárosi fiatal tinédzsert követ, aki arról álmodik, hogy egy napon izgalmasabb, extravagánsabb életet fog élni. Elhagyja szigorú apját, és dadaként vállal munkát a gazdag New York-i Ross családnál. A sorozat olyan sikeres volt, hogy több fiatal sztárnak, például Karan Brarnak és Skai Jacksonnak is sikerült belőle saját spin-offot kanyarítani. Több crossover epizódja is volt, például a fentebb sorolt Sok sikert Charlie-val vagy Austin és Ally-val.

Hannah Montana (2006-2011) – 98 epizód

Talán az egyetlen olyan sorozat a listán, ami senkinek nem igényel bemutatást, aki nem egy kő alatt töltötte az elmúlt 20 évet. A Hannah Montana Miley Stewart (Miley Cyrus) életét követte, aki nappal egy átlagos tinédzser, éjjel pedig nemzetközi popsztár. Cyrus a Disney Channel egyik legnagyobb sztárja lett, mivel a sorozat remek lehetőséget biztosított színészi és komikus képességei, valamint énekesnői kvalitásai kibontakoztatására. A főszereplő kettős élete nagyon szórakoztató pillanatokat eredményezett, ezért Cyrus még a való életben is turnézott Hannah-ként. Ma már messze nincs rászorulva, hogy ez a műsor legyen a hivatkozási alap, ha róla van szó.

That’s So Raven (2003-2007) – 100 epizód

A That’s So Raven egy népszerű amerikai, Disney Channelen futott sitcom) volt. A történet a tinédzser főszereplőnő, Raven Baxter és a családja életét követi. Raven ugyanakkor nem átlagos tizenéves amerikai lány, hiszen természetfeletti erőkkel rendelkezik. Ezekkel az erőkkel általában különféle kalandokba keveredik: az iskolájában és környezetében egyaránt akadnak barátai és ellenségei. A sorozat mára kultikus státuszba emelkedett, és a Disney Channel legjobb produkciói közt tartják számon, ám annak ellenére, hogy az egyik legtöbb epizóddal rendelkező, sikeres műsor, itthon sajnos egyáltalán nem érhető el a Disney+-on, szóval más alternatív megoldást kell keresned, ha szeretnél belevágni.

Varázslók a Waverly helyből (2007-2012) – 106 epizód

Bár a Hannah Montana talán a 2000-es évek egyik legnagyobb Disney Channel-sorozata, a Wizards of Waverly Place valójában hosszabb ideig volt műsoron, és több epizódot ért el. A Wizards of Waverly Place történetének fókuszában a Russo család három gyermeke áll, akik történetesen mágikus képességeket örököltek. A testvéreknek apjuk segítségével meg kell tanulniuk, hogy hogyan kezeljék mágikus erejüket, ha fel akarnak készülni a napra, amikor versenyezni kényszerülnek apjuk minden erejének megszerzéséért. Ez a tinisorozat segített beindítani Selena Gomez karrierjét.

Phineas és Ferb (2007-2015) – 222 epizód

Toronymagasan a legtöbb részt megért sorozat, amit egyhamar nem fog lefőzni senki. Annak ellenére, hogy már nincs adásban, továbbra is népszerű, olyannyira, hogy 2020-ban egy vadonatúj Phineas és Ferb filmet mutattak be a Disney+-on, de készültek hozzá spin-offok, sőt, Marvel és Star Wars crossoverek is. Hat Daytime Emmy-díjra jelölték, kettőt meg is nyert. A mostohatestvérek, Phineas és Ferb története: a tesók a legjobb nyári vakációjukra készülnek, és barátaik társaságában vad kalandokba keverednek, miközben idősebb nővérük, Candance megpróbálja őket lebuktatni. A sorozat a komédia, a zene és a kaland szórakoztató elegye, ami a kisgyerekek képzelőerejét és azt a képességét ünnepli, hogy minden helyzetből a lehető legjobba tudják kihozni.

Ezt is nézd meg:

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×