A Fortnite Item Shopja az elmúlt években folyamatosan bővült, most azonban a működését is teljesen átalakítaná a fejlesztői gárda.

2024.04.09. – A Fortnite Battle Royale 2017 szeptemberében jelent meg, az első, klasszikus értelemben vett Item Shopra azonban október végéig várni kellett. Ekkor debütáltak a mára már ikonikussá vált Halloween tematikájú skinek, a Ghoul és a Skull Trooper. Az Epic akkor sem hibázott, hiszen a mai napig a játék szerves részét képezik a kozmetikai tárgyak. Az Item Shopban manapság már nem csak egyszerű skineket, de virtuális LEGO szetteket, Fortnite Jam számokat vagy épp Rocket League autókat is vásárolhatnak a Fortnite játékosok.

Eltűntek a ritkaságot jelző színek a Fortnite Lockerből

Eltűntek a ritkaságot jelző színek a Fortnite Lockerből

Az Item Shop skinek, csakúgy, mint a játékban található fegyverek, több szintre, úgynevezett „ritkaságra” lettek felosztva. A legdrágább skineket Legendary ritkasággal, azaz narancs színnel jelölték a fejlesztők, fokozatosan haladva az Uncommon, azaz az olcsó, zöld színű kozmetikai tárgyakig. Az április 9-én élesedett Fortnite frissítést követően azonban észrevehették a játékosok, hogy a Lockerben található skinek ritkasága gyakorlatilag teljesen eltűnt. Néhány kategória, például az Icon és Gaming Legends szériák kivételt képeznek, ám a legtöbb megvásárolt skin azonos színben tetszeleg ezentúl a játékosok virtuális raktárában.

Fortnite Item Shop

Fortnite Item Shop

Tovább változik a Fortnite Item Shop

A Fortnite fejlesztői azonban nem állnak meg ennél a lépésnél, az elkövetkezendő időkben több szinten is változtatnak még a játék Item Shopján. A ritkaságot jelző színek természetesen az Item Shopból is eltűnnek majd teljes mértékben. Ezzel egy időben a szokásos (0:00 UTC időpontot) jelző számláló is megszűnik a shopban, a játékosok a saját időzónájuknak megfelelő, sokkal értelmezhetőbb kiírással találkozhatnak majd. Ezen kívül pedig 2024 májusától tárgyankénti, külön számlálóra is érdemes lesz majd készülni. Ennek köszönhetően tudni lehet majd, hogy egy adott skin hány napig lesz majd elérhető a Shopban. Alapvetően kiszámíthatóbb lesz majd az egyes Fortnite tárgyak Item Shop ciklusa így, mely megmentheti a játékosokat az impulzus vásárlásoktól.

Ezt láttad már?

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×