Erről a 22 kifejezetten remek és szórakoztató Steam-játékról már csak azért sem érdemes lemaradnod, mert teljesen ingyen adják őket.


Bódi Dániel

2024.04.07. – Bár a Steam közel sem olyan nagyvonalú, mint mondjuk az Epic Games Store, ami folyton folyvást értékes ingyen játékokkal próbálja magához szoktatni a játékosokat, de ez nem jelenti azt, hogy a Valve platformján ne találnánk figyelemre és időtöltésre érdemes teljesen ingyen elérhető címeket.

A Steamen ugyanis hetente tucatnyi olyan játék jelenik meg, melyeket a fejlesztőik valamiért ingyen odaadnak a közönségnek. Persze sokan valamilyen turpisságot sejtenek a jófejség álarca mögött, de szerencsére ilyenről szó sincs: sok független fejlesztőnek esélye sincs pénzt keresni az alkotásával, ezért jó néhányat inkább ingyen felraknak a Steam katalógusába, hátha ezzel ismertebbek, kedveltebbek lesznek, hogy majd egy későbbi játékot nagyobb sikerrel tudjanak pénzre váltani. Ehhez persze először olyan játékot kell letenni az asztalra, ami valóban érdemes a játékosok figyelmére.

Ezzel általában nincs is probléma, valóban nagyszerű és szórakoztató játékokra vethetjük bele magunkat ingyen. A gond inkább azzal van, hogy ezek a címek szupergyorsasággal vesznek el a Steam sokaságában, ahol hetente több száz játék versenyzik a figyelemért. Ezért is gyűjtjük össze heti-kétheti rendszerességgel azokat a kiváló ingyenesen elérhető új megjelenésű játékokat, melyek mellett nagyon nem érdemes elmenni. Ezúttal 22 ilyen szórakoztató programot szedtünk össze:

  • Void Whispers – 30-40 perces horrorba öltött 1940-es években játszódó kalandjáték, ami egy nem túl barátságos idegen faj megjelenését-kapcsolatfelvételét meséli el. Bár a játék elég rövid, a háromféle lehetséges befejezés miatt érdemes többször újra játszani.
  • Rise of Koreth – egy nagyon egyszerű, amatőr fejlesztésű, de egészen szórakoztató kis hack&slash dungeon crawler, aminek a végére kábé egy, másfél óra alatt el lehet jutni.
  • Wobbles – egy eredetileg több mint 10 éve megjelent mobiljáték ez, ami a még korábbi flash-játékok jegyében született. De a külcsín ne tévesszen meg senkit: a Wobbles elég szórakoztató cucc. A játékban mi testesítjük meg a külső erőt, az istent a felhőkben, aki különféle eszközökkel próbálja segíteni a megállni képtelen kis emberkék útját a pálya egyik végéből a másikba.
  • Frayed – egy rövid, de annál sokkal ijesztőbb amatőr horrorjáték, amiben egy kukoricaföldön kell úgy megoldanunk mindenféle fejtörőt, hogy közben nem halunk meg a minket szüntelen üldöző szörny keze által.
  • Paintball Playground – kizárólag VR fejessel játszható ultrafun paintball-játék, amiben piszok vicces módokon lőhetjük színesre a haverokat (vagy másokat)
  • Runic Relay: The Trials – egy iszonyatosan gyors belső nézetes ügyességi platformer, amiben egy parkourozó varázslótanonccal kell teljesítenünk egy mágikus megmérettetést.

Runic Relay: The Trials

  • Lemonade Apocalypse – ha imádod a fura játékokat, akkor ezt mindenképp próbáld ki: a cél limonádé apokalipszisbe fojtani az emberi civilizációt
  • Glitch Maze.exe – voltaképp a Pac-Man horrorosított verziója, amiben egy vaksötét labirintusban kell pontokat gyűjtenünk és a lehető legtovább túlélnünk
  • Meteor Havok – ha hiányzik a kultikus Asteroids, akkor ezt a címet imádni fogod
  • Wizzare – konkrétan a Worms, csak mágusokkal
  • The Monarch: First Light – nagy szívfájdalmam, hogy csak kevesen ismerik a Kingdomot, ami az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb birodalomépítős stratégiai kaland, amiben nappal kalandozunk, gyűjtögetünk és építünk, éjjel pedig a hordában támadó ellenségekkel harcolunk. Talán a The Monarch révén többen kapnak kedvet hozzá, ami pontosan ugyanazon a recepten alapul, plusz egy dimenzióban, vagyis a 2D-s világot egy Minecraft-szerű 3D-s váltja.
  • Pixel Gun 3D: PC Edition – egy másik Minecraft utánzat, ami nemcsak a Mojangtól, hanem a Call of Duty-tól sem volt szégyenlős lopni. Amúgy nem egy rossz játék, így, hogy ingyen van.

The Monarch: First Light

  • Speedway Challenge 2024 – cross-motor gyorsulás a retro jegyében. Vagyis nem túl szégp, nem túl modern, de a sportág rajongói számára biztosan szuperszórakoztató (pláne, hogy nincs sok ilyen játék)
  • ARK: Scorched Earth Ascended – A felújított ARK egyik egészen nagyobbacska kiegészítője, ami teljesen új helyekre invitálja a dínók között túlélőket. Habár a méretes, önálló játékkal is simán felérő DLC ingyenes, az április 8. estéig ingyen kipróbálható alapjáték megléte sajnos elengedhetetlen – amiért április 11-ig akciósan „csak” 14.000 forintot kérnek –
  • I Commissioned Some Invisible People 0 – egy klasszikus találd meg a képen típusú játék, ezúttal a hardcore fajtából
  • 100 Funny Cats – szintén egy keresős játék, csak a megszokott cicákkal
  • Find 101 Doomers – a harmadik keresős cucc, de talán a legviccesebb: depresszív doomerekkel

ARK: Scorched Earth Ascended 

  • Atman: Rebel Flame – egy egyszerű, de érdekes mechanikákra épülő cyberpunk pakliépítős kártyajáték, mikrotranzakció nélkül
  • Kepler-2100 – egy korai hozzáférésű mély, de abszolút kezdőbarát és feleslegesen nem túlbonyolított háborús űrstratégia, amiben millió és egy úton próbálhatjuk meg győzelemre vinni az űrflottánkat
  • Annoy This Guy – ha lételemed mások agyára menni, akkor hajrá, ezt a csávót most rommá frusztrálhatod
  • Inline: Out of Time – a DigiPen játékfejlesztő iskola diákjainak újabb alkotása, egy 2D-s ügyességi parkour játék, amiben egy görkoris futárral kell lehetőleg épségben kézbesíteni a rábízott csomagokat
  • Squeaky Squad – egy hihetetlenül stílusos fekete-fehér, pixel-rajzfilmes akció-roguelite platformer, rendkívül jól felépített pályákkal, remek boss harcokkal, és élvezetes játékmenettel.

Squeaky Squad

Ezt is olvasd el:

Ilyen GAMER PC-t építhetsz most 280 ezer forintból

×