Nagyon közelít a The Final Shape megjelenése, ezért a Bungie nekifeszül egy online bemutatónak, amelyen nem csak a Destiny 2 bővítményét leplezik le.

Gábor János

2024.04.03. – A Bungie jövő héten tervezi bemutatni a korábban elhalasztott Destiny 2 kiegészítőt, a The Final Shape-ot. A stúdió magyar idő szerint április 9-én 18:30-kor tervez közvetíteni belőle egy legkevesebb félórás fejlesztői játékmenet-előzetest, de a streamben állítólag nem csak erről a bővítményről lesz szó. A Bungie hivatalosan novemberben csúsztatta el a PS5-re, PS4-re, Xboxra és PC-re érkező The Final Shape megjelenését: eredetileg 2024. február 27-et jelölték meg a premierre, majd ezt halasztották június 4-re.

„A The Final Shape a Destiny első tíz évének és a mindenütt együtt töltött számtalan óra csúcspontja” – idézi a VGC a fejlesztőcsapat korábbi üzenetét. „Szeretnénk tisztelegni a hosszú utazás előtt, ezért időt szánunk rá, hogy egy még nagyobb és merészebb víziót nyújtsunk – olyat, amire reméljük, hogy még évekig emlékezni fognak a rajongók és kincsként fogják őrizni.”

A Bungie nyilván szeretne villantani valamit, miután decemberben kiderült, hogy a pozíciója a Sony Interactive Entertainment (SIE) független leányvállalataként veszélybe került. Amikor a PlayStation gyártója 2022-ben felvásárolta a Bungie-t, azt állította, hogy a stúdió továbbra is függetlenül fog működni, „fenntartva a lehetőséget az önálló kiadásokra és a játékosok elérésére, bárhol is játszanak”. Az IGN jelentése szerint azonban a vállalat igazgatótanácsának összetétele valójában attól függ, hogy a Bungie elér-e bizonyos pénzügyi célokat; mert ha nem sikerül, a Sony állítólag dönthet úgy, hogy átveszi a teljes irányítást.

Erre sajnos minden esélye meg is van a Bungie-nak

Úgy tudni, hogy tavaly októberben a SIE már figyelmeztette egyszer a Bungie vezetőségét és munkatársait, hogy a bevételek körülbelül 45 százalékkal elmaradnak az üzleti évre tervezettől, aminek oka szerintük a Destiny 2 gyenge játékosmegtartó képessége. Nyilván ezen szeretnének mihamarabb változtatni a Destiny 2: The Final Shape bemutatásával, amitől azt remélik, hogy nagyon sokan rápörögnek a nyár eleji debütálásra.

A Bungie emellett a célok teljesítése és a bekebelezés veszélyének elhárítása érdekében széles körű költségcsökkentési tervbe is belevágott – ennek keretében küldtek el nemrég 100 dolgozót az 1200-ból.

Ezt is nézd meg:

Idén is sokan bevették: a legjobb nem csak gamer áprilisi tréfák 2024-ben

×