A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége újabb lépésként a kosárlabda további népszerűsítése érdekében ablakot nyit a virtuális sportvilágra is.

2024.04.03. – A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége látva az esportok nagy népszerűségét, a fiatal korosztályok szokásait, úgy döntött, hogy beszáll a kosarazás esportos közegébe is. Reményeik szerint a globális elitkosárlabdán szocializálódott generációkat így is megszólíthatják és a fejlődő hazai játék mellé is állíthatják ezzel a törekvéssel. Örömmel jelentjük, hogy tavasszal elindul az első magyar kosárlabda esport-torna, vagyis itt az MKOSZ és a Gamerland közös vállalkozása,

a HUNBA2KET.

A magyar kosárlabdázás nagyon erős szurkolói bázisokkal rendelkezik, a bajnoki mérkőzések jó nézőszámai mellett azonban nemcsak a sportolók, hanem a drukkerek utánpótlására is gondolni kell – ráadásul az újabb és újabb generációk már nem csak a helyi sportcsarnokokban, családilag örökölt klubkultúrákban nőnek fel, hanem a nemzetközi, az amerikai elitkosárlabda televíziós és online terepéről érkezve is válhatnak hazai szurkolókká. Hisszük, hogy jó munkával és nyitott kommunikációval nincs is akkora távolság Boston, Los Angeles, Phoenix, illetve Szombathely, Szolnok vagy Debrecen kosárpalánkjai között; hogy az NBA-játékon felnőtt magyar fiatalok is megtalálhatják hazai kedvenceiket. Az MKOSZ pedig minden csatornán ki szeretné használni, hogy a világ második legnagyobb labdajátékának hazai szervezete.

NBA2K

Ehhez pedig itt egy új játék a magyar esport térképen, hiszen nálunk még soha nem volt NBA2K-bajnokság, miközben rengetegen űzik ezt a játékot. Egyedülálló kezdeményezés, hogy egy országos nagy szövetség odaáll egy szimulátoros számítógépes játék országos kiterjedésű bajnoksága mögé. Ezt jelenti az MKOSZ-Gamerland partnerség. Összefogásunk arca pedig Tőrös Balázs “Bazska” lesz, aki népszerű kosaras bloggerként, az élő közvetítések kommentátoraként hidat képez a hagyományos hazai kosárélet, a virtuális világ és az NBA-rajongók között.

Előbb egy open kupa nyitja a sorozatot, ami után pedig tíz csapatos bajnokságot rendezünk kéthónapos online alapszakasszal, majd offline rájátszással a Gamerlandben, Közép-Európa legnagyobb gamer rendezvény-helyszínén, 1 millió forintos összdíjazással. A résztvevők is két irányból érkeznek: a tradicionális nagy sportegyesületek esport szakosztályai és az esport közegben működő klubok csapnak majd össze.

Az Open Cup jelentkezési határideje április 19., 17:30. Ötfős csapatok jelentkezését várjuk. Érdeklődni és nevezni az Esportmanager oldalán lehet.

 

Valamint érdemes figyelni az esportmanager.com és a gamerland.hu oldalát és közösségi médiafelületeit a részletek, tornainformációk miatt.

Ez is érdekes:

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

×