Remélhetőleg valósággá válik a Microsoft szabadalma: kiiktatnák a lehetőséget, hogy pont lemerüljön a kontroller, amikor játszanál.

Gábor János

2024.04.02. – Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor végre leülnél játszani, erre kiderült, hogy nem töltötted fel a kontrollert, így kútba esnek az esti tervek? Nos, az Xbox vezérlőre és más Microsoft rendszerrel üzemelő eszközökre hamarosan megjelenhet egy fejlesztés, amivel többé nem járhatsz így. De persze te is kellesz hozzá.

Az MSPowerUser észrevette, hogy a Microsoft egyik 2022-ben benyújtott szabadalma végre megjelent az amerikai Védjegyhivatal nyilvános jegyzékében. A praktikus ötlet a közölt információk szerint elkerülhetővé teszi, hogy a lehető legrosszabb pillanatban merüljön le a kontrollered mellett a laptopod, fejhallgatód, headseted, mobilod is. Ez úgy történik, hogy nem csak alacsony töltöttségi szint esetén kapsz értesítést, hanem olyankor is, amikor a rendszer felismeri, hogy most érdemes töltened, ha nem akarsz a szokásaidnak megfelelő időpontokban hoppon maradni.

A készülék tehát a kapacitás és a használati előzmények alapján értesít róla, hogy mikor kell töltened.

Hozzád igazodik a töltéssel az Xbox

A Microsoft szerint a szabadalmaztatott rendszer azt vizsgálja, hogy az emberek valójában hogyan használják a készüléküket, például: melyik nap mely’ óráiban, és jellemzően mennyi ideig. A töltés idejét és a figyelmeztetéseket ezekhez az időpontokhoz és időtartamokhoz igazítja, ahelyett, hogy csak a lemerülés előtt jelezne.

Forrás: TechCrunch

Amikor például játszol az Xboxon, a rendszer azt is nézi, hogy milyen játékot tolsz, mert egyes címek a grafikájuk miatt több energiát fogyasztanak. Ilyenkor vagy LED-fény jelenik meg a kontrolleren, vagy egy felugró értesítés a kijelzőn, esetleg push üzenet az Xbox mobilalkalmazásban. Bár a szabadalom hivatalos és nyilvános, mérget egyelőre nem kell venni rá, hogy el is készül, mert messze nem minden levédett ötlet válik valósággá. De nagyon hasznosnak tűnik, szóval drukkolunk, hogy a Microsoft szoftverfejlesztői öljenek bele egy kis plusz energiát.

És ezt láttad már?

Mitől konzol egy konzol, ha PC alkatrészek vannak benne?

×