Vannak olyan gyerekek, akik felelőtlenül költenek pénzt a Fortnite világában. És vannak olyanok, akik pont így tanulják meg, hogyan kell bánni a pénzzel.

2024.03.31. – Nagyon, nagyon sok olyan esetet hallottunk már, amikor egy kiskorú gyerek valahogy megszerzi a szülei bankkártyáját vagy adatait, és végtelen mennyiségű V-Bucksot vásárol a Fortnite-ban. Természetesen ezeket skinekre és egyéb kiegészítőkre költik, legtöbbször pedig nincsenek tisztában azzal sem, hogy a családi vagyont szórták ki az ablakon. Persze a szülők ilyenkor próbálják visszaszerezni az Epic-től a pénzt, több-kevesebb sikerrel. És vannak olyan szülők is, akik pont így akarják pénzügyi tudatosságra nevelni a gyereküket.

Fortnite Shop

Mivel a Fortnite Itam Shop naponta frissül, könnyű V-Bucksot költeni, főleg, hogy mindig jön valamilyen új skin a játékba. A fiatalabb játékosok számára nehéz megállni, hogy ne költsenek impulzívan azonnal arra, ami megtetszik nekik. Főleg akkor, ha a szüleinek a bankkártyája látótávolságra van. Nos, a sok rémhír miatt, egy szülő próbál küzdeni az ilyen vásárlások ellen, szóval inkább megtanítja a fiát a pénzügyi felelősségre, pont a Fortnite segítségével.

Okos szülők

Nemrég egy apuka a Redditen osztotta meg, hogyan dolgoztak a fiával azon, hogy kezeljék a kis mennyiségben ajándékozott, ünnepek vagy születésnapok alkalmával odaadott V-Bucksot, hogy az ne fogyjon el olyan hamar.

„Beszéltem vele arról, hogy a V-Bucks arra való, hogy elköltse, de kevés van neki, és nem fog a végtelenségig feltöltődni. Bármit is vesz, meg kell értenie, hogy mire költi” – írta. Mint kiderült, a srác végül megtanulta, hogy mennyi V-Bucksra van szükség a Battle Pass-hoz, és mennyi a skinekhez és egyéb holmikhoz. Szüleivel egy táblázatot is létrehoztak, hogy kijelöljék, miket tervez megvenni a shopban.

Volt már arra példa, hogy egyes gyerekek a szüleik tudta nélkül költöttek százezreket, akár milliókat. Egy esetben egy nagymama találta magát szemben az üres bankszámlával. Így aztán teljesen érthető, sok sokan díjazzák, hogy egy szülő odafigyel arra, hogy mit csinál a gyerek a játékokban. Az is kiderült, hogy nem ők az egyetlenek, mások is használják a játékot nevelési célokra.

„Az első néhány esetben szomorú volt, hogy olyan dolgokat vett, amiket nem igazán akart. Ez megtanította neki, hogy félretegye a V-Bucksokat arra, amit igazán szeretne” – írta egy másik szülő. Nos, ennyire fontos, hogy egy szülő, mindig, minden esetben tisztában legyen azzal, hogy a kiskorú, sokszor 10 éven aluli gyerek mit csinál a játékokban, főleg akkor, amikor pénzről van szó. Hát, így is lehet.

Borítókép: Illusztráció (Youtube)

Ezt láttad már?

Mitől konzol egy konzol, ha PC alkatrészek vannak benne?

×