Biztosan tanul majd az esetből.

Manapság nincs nehéz dolga a fiatalabb generációnak, hogy „véletlenül” virtuális tárgyakra szórják el a család félretett pénzét. A mikrotranzakciós rendszer mára teljesen elfogadottá és természetessé vált, beszéljünk akár fizetős, akár ingyenes címekről. Régen csak le kellett emelnünk a játék dobozát a polcról és hosszú évekig nem kellett költenünk semmire, ám változnak az idők.

Ezúttal sem volt ez másképp, a Redditen bukkant fel pár napja egy meglehetősen tanulságos történet. A sztori főszereplője egy fiatal Fortnite játékos, aki több mint százezer forintnyi V-Bucks-ot vett nagymamája kártyájáról. Sok esetben egy ilyen dolog felett már-már szemet is hunynak a családtagok, ám szerencsétlenségére elég komoly büntetéssel kellett szembenéznie.

Nincs több karácsonyi ajándék?!

A 10 éves fiú eredetileg csak a 10 dolláros Battle Pass-t szerette volna megvásárolni, melyre még rá is bólintott a naiv nagymama. Megadta a bankkártya adatait az Epic Games megfelelő felületén, majd egy ideig úgy tűnt, hogy minden rendben. Aztán ahogy az lenni szokott, szépen sorban jöttek a vásárlásokat igazoló SMS-ek, értesítések a banktól.

Hamar kiderült, hogy ki a bűnös, ám az Epic Games ilyen esetekben ritkán fizeti vissza az elköltött pénzösszeget. A család egyik tagja úgy döntött, hogy más módon bünteti meg az ifjú gamert. Nem kap ajándékot sem születésnapra, sem karácsonyra, így pár év alatt máris letörleszti a tartozását. A büntetés időtartamát és módját sokan kritizálták, ám abban biztosak lehetünk, hogy kiváló tanulópénz lehet ez bárki számára.

Nem kell mindenért fizetni Fortnite-ban sem:

Elképesztő ajándékesőt hoz a keddi Fortnite frissítés

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×