Egy középiskolai tanár kreatív és egyedi módon használja a Red Dead Redemptiont arra, hogy a végzős diákoknak irodalmat tanítson.

2024.03.18. – Nem is olyan rég, igen nagy szenzáció volt az a tanár, aki Amerikában a diákoknak úgy mutatta be a történelmi helyszíneket, hogy elindította órán az Assassin’s Creed Odyssey-t. Mivel a játék kiváló grafika mellett igyekszik történelmi hűséget őrizve prezentálni az egyes korokat, erre kiválóan alkalmas is. És miközben azt halljuk, hogy egyes iskolákban még a mobiltelefont sem lehet használni, kiderül, hogy egyre több tanár nyúl a videojátékokhoz az oktatás eszközeként. Mint kiderült, egy középiskolai tanár a Red Dead Redemptiont használja kreatív módon arra, hogy a végzősöknek tanítson irodalmat. Ha a történetmesélésről van szó, a Red Dead Redemption ugyanis tele van lenyűgöző narratívákkal, amiben ez a külföldi tanár tökéletes lehetőséget látott. Szóval úgy gondolta: ezzel felkeltheti a diákok érdeklődését.

Oktatás

Annak ellenére, hogy a Red Dead Redemption 2 még 2018-ban jelent meg, még most is nagyon népszerű. Bár valóban sok küldetés és harc van a játékban, az egyik meghatározó jellemzője, hogy lenyűgöző karaktereket és történeteket rejt. Arthur Morgan, John Marston és Dutch van der Linde története minden szempontból említésre méltó, nem csak a játékokat nézve. Egy különösen kreatív középiskolai tanár a Redditen mutatta meg, hogy képes volt egy egész órát a Red Dead Redemption történetei köré szervezni. A Video Games as Literature (Videójátékok mint irodalom) elnevezésű óra célja, hogy a diákoknak fontos irodalmi témákat tanítson meg a narratívára összpontosító játékokon keresztül. A történetmesélés a játék szíve, így tökéletes alapot jelentenek a tanulók számára.

Hogy képet kapjon arról, milyen játékok érdekelnék a diákokat, a tanár megkérdezte a diákokat, hogy milyen címek lennének jó források. A Red Dead Redemption és a Red Dead Redemption 2 nyerte a szavazást. Miután a tanár felkészült belőle, készített egy egyedi feladatlapot, amiben a diákok a karakterfejlődés és az erkölcsi döntések köré épülő feladatokat töltenek ki.

I teach senior English class with Red Dead Redemption
byu/AnonymousCerealBowl inreddeadredemption

Nagyon jó látni, ahogy egy tanár a videojátékokat arra használja, hogy a diákoknak irodalmat tanítson, igazán inspiráló. Nagyon reméljük, hogy előbb vagy utóbb a magyar oktatásban is hely lehet a videojátékoknak, legalábbis az érdeklődés felkeltése érdekében!

Ezt láttad már?

Ezért a 15 kiváló játékért most egyetlen forintot sem kell fizetned

×