Egészen szórakoztató játékokkal játszhatunk a Steamen egyetlen forint elköltése nélkül, teljesen ingyen.


Bódi Dániel

2024.03.17. – Bár a Steam közel sem olyan nagyvonalú, mint mondjuk az Epic Games Store, ami folyton folyvást értékes ingyen játékokkal próbálja magához szoktatni a játékosokat (most például egy Deus Exet ad), de ez nem jelenti azt, hogy a Valve platformján ne találnánk figyelemre és időtöltésre érdemes teljesen ingyen elérhető címeket.

A Steamen ugyanis hetente tucatnyi olyan játék jelenik meg, melyeket a fejlesztőik valamiért ingyen odaadnak a közönségnek. Persze sokan valamilyen turpisságot sejtenek a jófejség álarca mögött, de szerencsére ilyenről szó sincs: sok független fejlesztőnek esélye sincs pénzt keresni az alkotásával, ezért jó néhányat inkább ingyen felraknak a Steam katalógusába, hátha ezzel ismertebbek, kedveltebbek lesznek, hogy majd egy későbbi játékot nagyobb sikerrel tudjanak pénzre váltani. Ehhez persze először olyan játékot kell letenni az asztalra, ami valóban érdemes a játékosok figyelmére.

Ezzel általában nincs is probléma, valóban nagyszerű és szórakoztató játékokra vethetjük bele magunkat ingyen. A gond inkább azzal van, hogy ezek a címek szupergyorsasággal vesznek el a Steam sokaságában, ahol hetente több száz játék versenyzik a figyelemért. Ezért is gyűjtjük össze heti-kétheti rendszerességgel azokat a kiváló ingyenesen elérhető új megjelenésű játékokat, melyek mellett nagyon nem érdemes elmenni. Ezúttal 13 + 2 ilyen szórakoztató programot szedtünk össze:

  • 100 March Cats – a szokásos találd meg az elbújt cicákat a képen játék, amit ezúttal a márciusi kivirágzás témájára épül
  • Dreamland – egy VR-exkluzív kvázi élménypark, amiben mindenféle vidámpark-jellegű játékmód várja leginkább a VR-szüzeket
  • Hold the Noise – egy nagyon kényelmetlen játék, amiben mindenféle fura hangokat kell hallgatni, amíg bírjuk. Nehezebb, mint gondolnád!
  • My Horse: Bounded Spirits – Prologue – a legújabb lószimulátor, pontosabban lótartás szimulátor. Gyönyörű tájakon lovagolhatunk, gondozhatjuk a nemes állatot, fejleszthetjük a pajtánkat, vagy akár találkozhatunk más játékosokkal. Ez egyelőre még csak az előzetes verzió, a teljes játék majd csak később jelenik meg.

My Horse: Bounded Spirits – Prologue

  • Last Seen Online – egy rettentően felkavaró és furcsa pszichológiai horrorjáték, amiben egy garázsvásáron vett számítógépet kell alaposan átnéznünk.
  • A Step From Insanity – egy igen érdekes 2D-s shooter-platformer, amiben a főhős mindenféle pszichológiai problémával küzd – ez pedig a játékmenetre is nagy hatással van.
  • Skelethrone: The Prey – egy játék, amiért pénzt is kérhettek volna! Ha imádtad az eredeti oldalnézetes Castlevania-játékokat, akkor ez lesz az új kedvenced!

Skelethrone: The Prey

  • Cyan’s Snow House – egy mindössze 10 perces élményjáték, amiben egy állatokkal élő lányt, Cyant ismerhetjük meg. Már csak a koncepciója miatt érdemes játszani vele!
  • Echo of Ayllu – egy Heartstone-ra kísértetiesen hajazó új gyűjtögetős kártyajáték, ami ahhoz képest, hogy egyértelműen egy klón, vagy személyisége, szép, és egész szórakoztató.
  • ProtectHeart – mondanám, hogy egy Vampire Survivors-klón, de csak részben az. Igazából egy régi flash-játék is lehetne, annyira egyszerű, de nagyszerű: középen egy mozgásra képtelen szív, amivel csak lőni lehet körbe-körbe. Az ellenfelek legyőzésével erősödünk, de nyilván ezzel arányosan keményebb ellenfeleket kell lelőnünk.

Echo of Ayllu

  • No Love Lost – PvPvE gyűjtögetős-kimenekítős akció, ami a Helldivers koncepcióját keveri a The Division Dark Zone-jával, ahol más csapatokkal kell versenyt futnunk a zsákmányért.
  • From Ashes, Bloom – olyan, mint a ProtechHeart, csak komplexebb és szebb
  • My Shadow – egy roppant stílusos, meglehetősen látványos, néhol Little Nightmares-t idéző 2.5D-s horrorjáték, amiben mindenféle szürreális rettenetet kell túlélnünk.

Valamint a fentieken túl erről a két egészen elborult, de fantasztikus játékról sem érdemes lemaradni:

  • Zoomies! Cat Racing – elmebajos, szupergyors, szuperszórakoztató macskaversenyjáték (az itch.io-n)
  • Tomato Jones – az Indiana Jones-on alapuló ügyességi-logikai platformer, amiben egy paradicsom Jones professzort irányítva kell csapdákkal teli pályákon átjutni (az IndieGala-n)

Tomato Jones

Ezt is olvasd el:

50 (!!!) istenkirály mai és retro játék lehet teljesen INGYEN a tiéd

×