Most egy egészen fantasztikus játékra, a Deus Ex: Human Revolution receptjét tökélyre csiszoló Mankind Divided-re csaphat le mindenki teljesen ingyen.


Bódi Dániel

2024.03.14. – Ezzel lehet egyetérteni, vagy hevesen vitatni, de ha bárki kérdezné, akkor – némi hezitálás után, de – a Mankind Divided-et vágnám rá a „melyik a legjobb Deus Ex-játék valaha” kérdésre. Talán, mert az Adam Jensen történetét tovább szövő 2016-os játékremek érthetetlen módon a legmodernebb darabja a sorozatának, ezért a játékmechanikák, a körítés, a látvány, a karakterek is ebben a felvonásban alkotják a legtökéletesebb elegyet, ami elől kifejezetten nehéz felállni.

Pedig a Mankind Divided nem találta fel a spanyol viaszt, sőt, igazából alig változtatott valamint a 2011-es előzményéhez képest, bár nem is különösen szorult rá a nagy reformra. Ami működött, azt nemcsak megtartotta, de tökélyre is csiszolta, ezért bár a Human Revolution hozta a valódi Deus Ex-forradalmat, a Mankind lett annak a máig egyetlen tökéletesre érett gyümölcse. Sőt, annyira jól sikerült a játék, hogy még ma is bőven megállná a helyét: a látványvilága egyedi és meglehetősen mutatós, a részleges szabadsággal bejárható nyílt(abb) cyberpunk világa rendkívül részletesen felépített, ahol szinte minden sarkon rejlik valami felfedeznivaló, míg az akciói játékstílustól függően lehet gyors és destruktív, vagy lassú és csendes, de mindenképp izgalmas.

A Deus Ex: Mankind Divided olyan, mintha a poliamor Cyberpunk 2077-et összeházasítottuk volna a Dishonoreddel és a Hitmannel.

Az Eidos Montreal játéka már aligha valószínű, hogy valaha megkapja a 3. részét, ami rettentően elszomorító – cserébe már évek óta fillérekért be lehet szeretni mind a Human Revolutiont, mind a Mankind Divided-et. Most azonban az is megismerheti Adam Jensen kiváló kalandját, aki korábban még egyetlen akcióban sem vadászta le: az Epic Games Store ugyanis egy héti mindenkinek teljesen ingyen odaadja.

Érdemes élni a lehetőséggel, mert valóban egy emlékezetes videojátékos élmény, amit ha március 14. és 21. között berámolunk, akkor örökre a miénk marad, és a jövőben bármikor elővehetjük, amikor csak akarjuk. Grátiszba pedig még a The Bridge című úgyszintén szórakoztató, bár logikai puzzle jellegében egészen eltérő játékot is megkapjuk egyetlen forint elköltése nélkül – azt sem érdemes otthagyni, ha már adják.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×