Elég bosszantó videón látható, hogy a crossplay kikapcsolása ellenére is találkozni Warzone csalókkal, akik PS5-ön is átgázolnak mindenen.

2024.03.14. – Ne is menjünk bele abba, hogy a Call of Duty Warzone terepén milyen sok csaló van, mert azt gondolom, ezt mindenki tudja. És teljesen megértem azokat is, akik emiatt már szívesen félreteszik vagy törlik a játékot. Annak ellenére, hogy az Activision rendszeresen arról számol be, hogy a RICOCHET anti-cheat milyen hatásos, és milyen sok csalót sikerül kibannolni, úgy tűnik, a cheaterek módszerei egyre hatékonyabbak. Nemrég például valaki bemutatta, hogy milyen pofátlan módon kerüli ki a csalóvédelmet egy program.

Ahogy a hackerek egyre kifinomultabb csalóprogramokat hoznak létre, a RICOCHET-nek egyre nehezebb lépést tartania. Miközben általában azt tapasztaljuk, hogy a csalók leginkább PC játékosok, úgy tűnik, hogy a PlayStation konzolon sem fenékig tejfel a helyzet. Egy játékos nemrég megosztott egy videót, amiben egy csapat játékos PS5-ön is csalásokat használt. A felvételen jól látszik, hogy a játékosok nagyon gyorsak, kezükben a Riot Shield, belerongyolnak a játékosokba.

Team with Riot shields running at max speed and one hitting people. This is in a PS5 Crossplay off lobby, and they were bragging about it
byu/silverhawk77 inCODWarzone

Hogyan működik?

A kommentek alapján egyértelmű, hogy más PS5 játékos is gyakran találkozik csalókkal, ahol elvileg ezt nem annyira egyszerű megoldani, mint PC-n. A konzoljátékosok számára az egyetlen mentsvár a crossplay kikapcsolása, amivel el lehet szeparálódni a PC-játékosoktól. Ez általában sok csalótól megvéd, de úgy tűnik a videó alapján, hogy már ez sem segít. A legtöbb kommentelő egyébként egyetért abban, a csalást „több mint valószínű” a PS5-ös dev-kit használatával érték el. De volt olyan is, aki leírta az állítólagos módszert.

Ha minden igaz, ezek a játékosok először egy csalószoftvert használnak PC-n, amivel ugye csalásokat tudnak a játékba implementálni. Mondjuk úgy, hogy perkeket tesznek az fiókjukba PC-n, amit aztán elmentenek. Ilyen perk lehet az extra sebesség vagy a one hit kill. Aztán az egész fiókot átviszik konzolra, elindítják a PS5-öt, az előre feltöltött csalások pedig láss csodát, működnek. Így gyakorlatilag a crossplay-t kikapcsoló játékosok ellen is tudnak, ténylegesen PS5-ön játszani, szépen kihasználva a csalásokat. Ennyit arról, hogy konzolon nem lehet csalni.

Függetlenül attól, hogy milyen konkrét módszert használnak a hackerek, úgy tűnik, hogy még a crossplay kikapcsolása sem feltétlenül nyújt védelmet a Warzone játékosoknak. Ilyen világot élünk!

Ezt láttad már?

Óvatosan a kis gépekkel: 4 dolog, amire figyelned kell, ha ITX PC-t építesz

×