Összeállt az Abby csapat: leleplezték a The Last of Us sorozat második évadának négy fontosabb szereplőijét, Abby legjobb barátait.


Bódi Dániel

2024.03.04. – Míg a The Last of Us játéksorozat első felvonása inkább a két főbb karakterre és kapcsolatára fókuszáló dráma volt, addig a folytatás már jóval több szereplőt vonultat fel, akik, ha nem is központi figurái, de fontos mozgatórugói, többször katalizátorai is a cselekménynek.

Talán nem lövök le ezzel semmit azok számára, akik csak a sorozatból ismerik a gomba-apokalipszist, de a második évad legalább két teljesen különböző túlélő csoport megpróbáltatásait fogja bemutatni, melyek aztán több ponton is keresztezik majd egymást. Az egyik szálon Ellie próbál boldogulni, a másikban pedig a komoly katonai kiképzésben részesített Abby expedícióján izgulhatunk, amelyre a legjobb és leghűségesebb barátai is vele tartanak.

Ezek a társaságok különösen fontosak lesznek a nagy egészre nézve – mind Abby, úgy Ellie sorsának alakulására, ezért érthető módon alapos körültekintéssel választották ki a színészeket a feladatra. Miután az Ellie csapat két prominens tagját – Jessie-t és Dinát már megtalálták, valamint Abby-re is rátaláltak a tehetséges Kaitlyn Dever személyében, ez utóbbi csapat kerülhetett a szereplőválogatások középpontjába, amivel épp a minap végeztek. Így esett hát, hogy

  • Manny szerepében a Tom Gun: Maverickből is ismerős Danny Ramirezt láthatjuk
  • Owent, Abby talán első szerelmét Spencer Lord fogja játszani, aki a Heartland és a Riverdale sorozatokból lehet ismerős
  • Mel (Owen aktuális párja) szerepére a Marvel’s Runaways egyik arcát, Ariela Barert választották
  • Nora pedig az a Tati Gabrielle lesz, akit hamarosan a Mortal Kombat II Jade-jeként láthatunk, de főbb szerepet játszott az Uncharted-filmben, valamint a Sabrina hátborzongató kalandjai sorozatban is.

A színészek kiválasztása egyébként már időszerű volt, hiszen február 12-én kezdődtek a The Last of Us második évadának munkálatai, amely az alapul szolgáló játék egy részét fogja csak feldolgozni. Ami viszont biztos, hogy már ebben nagy hangsúlyt fektetnek Abby-re és a barátaira, akiket az HBO adaptációjából még jobban, még közelebbről meg fogunk ismerni, mint a játékból. De ez az oka például annak is, hogy más, a történet későbbi pontján feltűnő szereplőket megformáló színészeket még nem választották ki. Az adaptálást természetesen most sem bízták másra, mint az első évaddal bizonyított Craig Mazin-Neill Druckmann párosra, akik valamikor 2025-re készülhetnek el teljesen.

via – Gizmondo

Ezt is olvasd el:

Rájuk se ismerni! – Így néznek ki ma a 90-es évek sorozatainak sztárjai

×