A Microsoft február utolsó napján leleplezte a Windows 11 legújabb fejlesztéseit. Úgy tűnik, hogy ezúttal is az AI funkciók kerülhetnek majd előtérbe.

2024.03.03. – A Microsoft február utolsó napján rántotta le a leplet a soron következő újdonságokról. Néhányat már előzetesen is lehetett sejteni, ám érkeznek olyan fejlesztések is, melyeket teljesen titokban tudott tartani a redmondi óriáscég. A Microsoft a lentebb felsorolt frissítéseket az elkövetkezendő egy-két hónapban szállítja majd le a jelenlegi Windows 11 tulajdonosoknak. Rengeteg újdonságot megkapnak a régi, 22H2 verziót futtató felhasználók is, ám lesznek olyanok is, melyeket csak a legfrissebb, 23H2 verzióval lehet majd aktiválni.

Fontos kiemelni, hogy nem mindenkinél élesednek ugyanabban az időpontokban az Microsoft Windows Update csomagjai, azaz még egy háztartáson belül is 1-2 hét eltérés lehet a friss funkciók megérkezése között. Egyes újdonságokat az Update alkalmazás intéz, ám lesznek olyanok is, melyekért a Store frissítési mechanizmusa felel majd. Az azonban biztos, hogy az áprilisi havi frissítési csomag a legtöbb újdonságot tartalmazni fogja, így maximum addig lehet kitolni ezek fel nem telepítését.

Windows 11 Co-Pilot

Windows 11 Copilot

Több hasznos újdonságot is magával hoz majd az új Windows 11 frissítés

A Microsoft egy friss blogbejegyzésben tételesen is kigyűjtötte ezeket az újdonságokat:

  • A Microsoft AI asszisztense, a Copilot bővítményekkel bővül majd az elkövetkezendő időszakban. Olyan nagy gyártók is becsatlakoznak, mint a Shopify, a Klarna vagy épp a Kayak.
  • Az integrált Copilot funkciók is fejlődni fognak. Sokkal komplexebb műveletekre is rávehető majd az AI asszisztens, a hálózattal kapcsolatos információkhoz is jobban hozzáfér majd.
  • A fájlok nem hazudtak, az Android operációs rendszert futtató telefonokat valóban webkameraként lehet majd használni a Windowsban. Ősz helyett már az elkövetkezendő hetekben megérkezhet.
  • A megosztási panel is frissül, immáron a Snapchat, WhatsApp vagy épp Instagram megosztások is csak egy kattintásba kerülnek majd.
  • A Clipchamp videóvágó és Fotók képszerkesztő alkalmazás is fejlődésen megy keresztül, több AI funkcióval is felvértezi ezeket a Microsoft.

A fenti változtatásokat tehát az elkövetkezendő hetekben érdemes várni, legkésőbb pedig április közepéig minden felhasználó megkapja majd ezeket. Remélhetőleg ezúttal nem vét nagy hibát a frissítésekkel kapcsolatban a Microsoft, az elmúlt hónapokban sajnos többször is előfordultak kellemetlen bugok.

Forrás: PCFórum

Ezt láttad már?

Ezért videojátékozol hajnalokig akkor is, ha már hulla fáradt vagy

 

×