Nem akárhogy lopott egy drága iPhone 14-es telefont egy nő Kínában. Egyszerűen szép lassan elrágta a biztonsági kábelt és kisétált a készülékkel.


Németh Dávid

2023.09.05. – Hát, igen. Bámennyire is jó készülék az Apple iPhone, nem is a legolcsóbb. Így aztán teljesen érthető, ha valaki a vásárlás helyett úgy dönt, hogy inkább eltulajdonítja. Persze ennek általában nincs jó vége, erről tanúskodik az a történet is, amit nemrég a SCMP kínai lap osztott meg.

Ahogy az a közösségi oldalakon is elterjedt, egy kínai nőt letartóztattak, miután ellopott egy iPhone 14-es készüléket egy boltból. Nem volt könnyű dolga, ugyanis ahogy mindenhol, ez a telefon is rögzítve volt a pulthoz, ahol ki lehet próbálni. Az erős biztonsági kábel azonban nem volt akadály.

Alaposan elrágta fogaival a kábelt, majd szép lassan kisétált a telefonnal a boltból.

A készülék egy iPhone 14 Plus mobil volt, aminek az értéke nagyjából 350 ezer forint körül van. A nőt nem sokkal később, nagyjából 30 perccel a lopás után már el is kapták. A szorult helyzetből sajnos később már nem tudta kirágni magát. Az üzlet biztonsági kamerái is rögzítették az esetet, így láthatjuk, milyen komoly erőfeszítéseket tett meg.

Miért lopott iPhone-t?

Mint később kiderült, a nő először csak nézelődött a boltban, mivel valóban telefont akart vásárolni, miután a régit elhagyta. Azonban annyira kiakadt azon, hogy milyen drágák a telefonok, hogy inkább úgy döntött, hogy ellopja. Sokáig kerülgette a forró kását, aztán egyszer csak jött a fogas trükk.

Az alkalmazottak persze hamar észrevették az elrágott kábelt, és értesítették a rendőrséget, így nem sokkal később elkapták. Természetesen a történet sokakat megdöbbentett.

  • „Erős fogai vannak” – írta valaki kommentben.
  • Nem tudja, hogy mindenhol biztonsági kamerák vannak?” – írta egy másik.

A bizarr lopások egyébként nem ritkák Kínában. A hónap elején egy kínai anyuka ellopta lánya felvételi papírjait, hogy a lány ne tudjon beiratkozni és otthon maradjon. 2018-ban tolvajok több mint hatmillió jüan (majnben 300 millió forint) értékű ékszert loptak el egy üzletből úgy, hogy egy másik üzlet pincéjéből alagutat ásva jutottak át.

Ezt is olvasd el:

Mi az isten az a „REPÜLŐGÉP ÜZEMMÓD”? – Tényleg lezuhanhat a repülő, ha nem kapcsolod be?

×