Új kártyajátékot indított a Bandai a Dragon Ball Super világában. Ezúttal célkeresztben a kezdők, s még digitális változatban is elérhető.

2024.03.01. – Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hogy mi az a Dragon Ball. Son Goku és „családja” már a 80-as évek óta motivál minket arra, hogy nincsen leküzdhetetlen akadály, mindig tudunk jobbak és jobbak lenni. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni a Dragon Ball üzenetét, akkor talán ez lenne az. És ezzel egyébként semmi probléma nincs, kevés sztori tudja ennél jobban feltüzelni a közönségét. (Talán a Rocky filmek alatt érezheti ennyire legyőzhetetlennek magát az ember…)

Ráadásul most nem a levegőbe beszélek, Akira Toriyama mesterműve örökérvényű, a világ egyik legsikeresebb anime, illetve mangasorozata. Az első manga fejezet 1984-ben jelent meg, s mind a mai napig fut még a történet, éppen Dragon Ball Super cím alatt. Utóbbi témájában a Bandai piacra dobott 2017-ben egy Dragon Ball Super Trading Card Game elnevezésű gyűjthető kártyajátékot. Nos, ez mind a mai napig él, ám már annyira komplex, hogy maga a kiadó sem akar nyitni az új játékosok felé. Épp ezért úgy döntöttek, hogy két irányba terelik tovább a „csillagharcosokat”.

Új játék, mindenkinek

Az eddig ismert Dragon Ball kártyajáték Dragon Ball Super Masters néven folytatja majd, ám indult egy új, leegyszerűsített, némiképp átalakított, kezdőbarát kártyajáték is, a Dragon Ball Super Fusion World. Ennek az első kezdőpaklijai és szettje a napokban került ki hivatalosan a boltok polcaira, így aki szeret kártyázni és imádja a Dragon Ballt, keresve sem találhatna jobb hobbit magának. Ráadásul a Bandaitól váratlan módon ezúttal egy digitális klienst is kapott a játék. A digitális kliens önmagában is játszható, de ha veszünk fizikális formában kártyát, vagy paklit, a csomagban található promóciós kóddal a digitális verzióban is elérhetővé válik az adott tartalom. Így tehát, ha én veszek magamnak egy Goku kezdőpaklit a valóságban, digitális formában is megkapom.

dragon ball

Ha viszont nem szeretnék valóságos kártyákat gyűjteni, csak az új TCG-t szeretném kipróbálni, erre is van lehetőség, a a digitális verzió ugyanis önmagában is működik. Sőt, ha szeretnénk, akkor akár digitális lapokat is vásárolhatunk a játék boltjában. Nem kell csüggedni, a fejlődésért jár játékon belüli valuta, na meg időről időre ajándék kártya is, így grinddal szépen lehet építeni a digitális gyűjteményt. Minden, a klienst letöltő játékos ráadásul választhat magának egyet a 4 kezdőpakli egyikéből.

Mivel a kliens a tegnapi nap jelent meg, így mindenki nagyon friss, a gyűjtemények is igencsak kezdetlegesek, így érdemes most beszállni a játékba! A kliens erre a linkre kattintva tölthetitek le PC-re, teljesen ingyen.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×