Egy egészen kiváló magyar játékkal játszhatnak teljesen ingyen az összes Netflix-előfizető.


Bódi Dániel

2024.03.01. – Bár a Netflix 2021 óta szakadatlan tömi tartalommal az alap előfizetésen felül elérhető videojátékos kínálatát, a kifejezetten vastagnak bizonyuló üvegplafont még így sem volt képes átütni. Pedig nem akármilyen címekkel próbálják játékra bírni az előfizetőket: a Ubisoft remekművének folytatása, a Valiant Hearts: Coming Home eredetileg csak a Netflixen játszható, pár hónapja a Rockstar Games klasszikusai, a GTA III, a Vice City és a San Andreas is bekerült az elérhető tartalmak közé, de még olyan elismert kiválóságokat is találunk, mint az Immortality, az Oxenfree, a Before Your Eyes, a Spiritfarer, vagy a Terranil.

Persze a nagyobb játékszolgáltatásokkal, mint a Game Pass nem veheti fel a versenyt, de a mobilos szcénában nem csak a minőségi tartalmi kínálata miatt emelkedik ki, hanem azért is, mert minden egyes Netflix-csomag mellé kvázi grátiszba jár. Érdekes, hogy ezt két évvel a Netflix Gaming indulása után is csak kevesen tudják, aminek oka talán, hogy a szolgálató sem különösen reklámozza, valamit a legtöbben inkább a nagyobb képernyős alkalmazást indítják el, mobilon pedig maximum fél óránál hosszabb utazás alatt netflixeznek.

A magyar előfizetőknek azonban felhívnám a figyelmét arra, hogy néhány narratív játékot (pl. Oxenfree II) magyar nyelvű felirattal lehet játszani, valamint épp a napokban került a kínálatba egy 100%-ig hazai alkotás, a budapesti Zen Studios különösen szórakoztató flipperjátéka, a Pinball Masters. Érdemes tudni, hogy a magyar csapatot gyakorta nevezik a flipperjátékok királyának is, hisz már több mint 10 éve szállítják a jobbnál jobb árkádgépek digitális asztalait, melyekből most jó néhányat a netflixesek is elérhetnek.

A Pinball Mastersben semmilyen reklám, vagy mikrotranzakció nincs, a telepítéséhez pedig nem kell többet tennünk, csupán megnyitni a Netflix-mobilalkalmazást, majd a Játékok menübe lépve megkeresni a listában. Ezután az Android és az iOS hivatalos boltjaira átirányítva csak le kell tölteni, ezután pedig a Netflix-profilunkkal annyit flipperezünk, amennyit csak akarunk.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×