A Square Enix a FF7 Rebirth mai megjelenésével egy időben közzétett egy launch trailert is – ha csak egy videót nézel meg ma, akkor ez legyen az!

Gábor János

2024.02.29. – A Final Fantasy 7 remake-trilógia második játéka megjelent PS5-re, két lemezen és persze a PS Store-ban is. Ha nem akarod kifizetni, amíg nem vagy benne biztos, hogy tetszik, semmi gond, mert van ingyenes demó, amivel belevághatsz a kalandba, mielőtt egyetlen fillért kiadnál rá. Az exkluzivitásáról annyit, hogy csak három hónapig érhető el kizárólag a Sony konzolján, utána elvileg más platformokon is találkozhatunk majd vele.

„Miután megszöktek Midgar disztópikus városából, Cloud és barátai útnak indulnak, hogy levadásszák Sephiroth-ot – egy fenyegető alakot Cloud múltjából, aki a bolygó uralmára tör. Csatlakozz a csapathoz, miközben bejárják a hatalmas és vibráló világot, ami tele van titkokkal, óriási hatalommal bíró anyagokkal, meg persze a bolygó népének és kultúrájának számos történetével” – áll az új előzetes leírásában.

A VGC Final Fantasy 7 Rebirth kritikája „egy végletekig kiélezett, masszív RPG-nek nevezi” a játékot, ami a „kánon legjobb karaktereit” teszi játszhatóvá. Az elemzés szerint bár néhány nyílt világú tartalom nem tökéletes és a játék fő narratívája is hagy kívánnivalókat maga után, az „Aerith-tel, Tifával és bandájukkal töltött idő egy rendkívül élvezetes utazássá teszi a játékot, amit több száz órán át is zavartalanul lehet tolni”.

A Final Fantasy 7 Rebirth Standard Edition 29.900 forintba kerül (de, ahogy fent írtam: van demó), míg a Digital Deluxe Edition (benne: Digital mini soundtrack, Digital Art Book, Magic Pot Summoning Materia, .Accessory: Reclaimant Choker, Armor: Orchid Bracelet) már 37.490-et kóstál. A PS Store kínál két bundle-t is: a FF7 Remake Intergrade és a FF7 Rebirth egyben 40.990, a kettő Digital Deluxe Twin Pack-ja pedig 48.990 forint.

Ennyiért már érdemes időt az FF7-re – így csináld, ha nem vagy ráérős:

Sose érsz rá? Ami jár, az jár: van megoldás, hogy időt szakíts videojátékra

×