Rég elfeledett konzolgeneráció kapott új frissítést a napokban. A Sony PlayStation 3 megkapta a 49.1-es verziószámú frissítését, aminek a filmek szerelmesei örülhetnek leginkább.

2024.02.28. – Így van, nem mi írtuk félre, nem ti olvastátok rosszul, a PlayStation 3 tényleg kapott egy új szoftverfrissítést. A Sony masinája hivatalosan 2016-ban vonult „pihenőre”, ez volt az a határ, ami után már nem jelentek meg játékok a konzolra. Ez egyébként három évvel a PlayStation 4 megjelenése után történt, vagyis mondhatjuk, hogy még jó ideig kapott tartalmat a PS3. Persze ettől még nem vette le teljesen kezét a PS3-ról a Sony, időről időre érkezik egy-egy szoftverfrissítés – mint most – , annak érdekében, hogy azok, akik még a régi generáción játszanak, biztonságban érezhessék magukat az online térben.

Egy ikon utóélete

Noha a PS3 2006-os megjelenése felejthetőre sikeredett, a konzol a későbbi években összeszedte magát az eladások terén és végül túl tett az Xbox 360 eladásain is. Közel 18 évvel később a PS3 örökségét a PlayStation Plus Premium előfizetéses támogatja, amiben PS3-játékok havi választékát kínálja a Sony PS4-en és PS5-ön. A PS3 játékok mellett a PS Plus Premium előfizetők hozzáférést kapnak klasszikus PS1, PS2 és PSP játékokhoz is. A konzol ráadásul már olyan idős, hogy több legendás cím, mint például a The Last of Us, vagy éppen a Batman: Arkham City, natívan is elérhető hivatalos remaster formájában az újabb generációkon.

playstation

A 49.1-es verziószámú új szoftverfrissítés már elérhető PS3 konzolokon, a frissítés letöltéséhez és telepítéséhez pedig legalább 200 MB szabad terület szükséges. A frissítés javítja a rendszer általános teljesítményét és stabilitását, miközben biztonságos élményt biztosít a PlayStation Network fiókot használóknak. A frissítés ráadásul egy megújult Blu-ray lejátszó titkosítási kulcsot is tartalmaz, ami lehetővé teszi a PS3 lemezmeghajtója számára a Blu-ray lemezek lejátszását. A Sony azt javasolja, hogy a PS3 felhasználók frissítsenek a legújabb rendszer verzióra a titkosítási kulcs megújítása és a konzol rendeltetésszerű használatának érdekében. Emellett persze törésvédettséget is hoz az új firmware, vagyis valószínűleg nem teljes gőzzel, de azért még igyekszik a Sony mindenkit arra ösztönözni, hogy eredeti játékokkal játsszon PlayStation 3-on.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×