Hivatalos: újabb fejezethez érkezik a Paranormal Activity a videojáték piacon, ami óriási hír a természetfeletti horror műfaj rajongóinak.

Gábor János

2024.02.28. – A Paramount népszerű horrorsorozata, a Paranormal Activity hivatalosan is játékadaptációt kap, és a projektet izgalmas múlttal rendelkező fejlesztő, illetve kiadó kapta meg, szóval okkal bízunk benne, hogy élvezetes nyomasztás lesz. A Paranormal Activity filmek korszakalkotóak a természetfeletti horror alműfajában, szóval remek alapanyagnak tűnnek a játékadaptációhoz.

Forrás: Paramount Pictures

A horrorjátékok fejlődése az évek során nagyszerű címeket szült, a Resident Eviltől az Alan Wake-en át a The Last of Usig, és kiderült, hogy hihetetlenül jók történetmesélésben, ráadásul lenyűgöző és rémisztő módon tárják elénk a narratívát. A „found-footage”, vagyis talált videós történetek népszerűsége az elmúlt években tovább nőtt, szóval a Paramount remek érzékkel ülteti át a gamingbe éppen ezt a franchise-t.

Az új játék címe rögtön jelöli is a műfajt

Az adaptációt Paranormal Activity: Found Footage címmel a Brian Clarke kreatív igazgató vezette DreadXP kiadó és a DarkStone Digital fejlesztő cég készíti, akik olyan indie horrorjátékokkal bizonyítottak eddig, mint a The Mortuary Assistant és a My Friendly Neighborhood. Megjelenési dátum még nincs – egyelőre csak a fejlesztésről szóló bejelentést ejtették meg, egy nyúlfarknyi videóval, a kiadó YouTube csatornáján.

Ennél többre nem derül ki, viszont a jól ismert found-footage nézőpontot egyértelművé tették. Elég valószínű, hogy a játék bővíti valamelyest a filmek történeteit, de hogy a korábban megjelent, eredetileg VR-re készült, de aztán 2D-re visszakonvertált Paranormal Activity: The Lost Soul videojátékhoz lesz-e valami köze, azt egyelőre nem tudni. Inkább tartjuk valószínűnek, hogy a DreadXP valami merőben újban töri a fejét. Az első nyilatkozat alapján elég bíztató az egész:

„Ha úgy gondoltad, hogy a The Mortuary Assistant ijesztő volt, akkor most fogjuk azt, amit a cím fejlesztése során tanultunk, és még reaktívabb, még rémisztőbb kísértésekkel dobjuk fel. Ez nagyon intenzív lesz!”

És ha sose elég a horrorból:

5 durva anime testhorror, ami egy életre a retinádba és az agyadba ég

×