Úgy tűnik, nemhogy bukkanóhoz ért az Apple önvezető autójának fejlesztése, hanem egyenesen lekanyarodott az útról és egy hatalmas gödörben végezte.

2024.02.28. – Akik követik a tech híreket, már 2015-ben hallhattak arról, hogy az Apple akár még a Tesla nyomdokaiba is léphet egyszer. Ez volt az az év, amikor először esett szó az cupertinóiak saját, elektromos autó tervezetéről, az Apple Car-ról. Persze ekkor még prototípust sem tudtak volna felmutatni, pusztán csak álmokat szövögettek. A nagy terv az volt, hogy amellett, hogy elektromos, önvezető is lehetne az Apple Car, méghozzá a Tesla előtt először, kormány nélkül. Valljuk be, ismerve, hogy az önvezető algoritmus mennyire kiforratlan mind a mai napig, nem is olyan nagy baj, hogy 2016-ban nem kezdtek el megjelenni kormány nélküli önvezető járgányok az utakon. Ugyan maga az Apple sosem ismerte el hivatalosan, hogy létezik a „Project Titan”, az elmúlt években annyira nem sikerült kordában tartani a pletykákat, hogy egyszerűen csak nyílt titokként kezelte a szakma az Apple Car-t.

Befuccsolt álmok

Ám legyen szó nyílt titokról, ahhoz, hogy valami kiguruljon az utakra, idővel hivatalos úton is be kell jelenteni azt. Viszont ez egyre inkább csúszott, olyannyira, hogy most úgy tűnik, az Apple akár teljesen le is állíthatta a Titan fejlesztését. Miután az utóbbi időszakban a vállalat számos vezetőt és szakembert is elvesztett a projektből, most úgy tűnik, hogy végül feladta ezzel kapcsolatos terveit.

apple

Egy friss szivárgás szerint az önvezetést nem tudták a gyárban megfelelő módon megoldani, így egyszer s mindenkorra kivágják az egész tervezetet az ablakon. Az Apple házon belül átcsoportosítja az arra érdemes embereket, a többiektől pedig szomorú búcsút vesz. Mindez természetesen meglepte azt a mindegy 2000 fejlesztőt és tervezőt, akik a Project Titanért feleltek az elmúlt években. Azok, akik képesek a cég saját generatív AI technológiáján dolgozni, új feladatot kapnak, a többiek viszont valószínűleg új helyet kell, hogy keressenek majd maguknak.

Ismerve, hogy mennyire ambiciózus cég az Apple, a piacra nézve szomorú, hogy most úgy tűnik, nem vesznek részt az önvezető autók versenyében.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×