A Blizzard nemrégiben úgy döntött, hogy új lehetőségekkel turbózza fel a WoW Classic nosztalgiaélményét. S milyen jól tették, a játékosok imádják!

2024.02.27. – Valószínűleg senki sem gondolta még 2019-ben, hogy a World of Warcraft Classic egyszer több lesz, mint egy hatalmas nosztalgiabomba. Az eredetileg csak szimplán a WoW első éveit idéző kliens ma egy teljesen új élményt nyújt a Season of Discovery tartalmainak köszönhetően. Öt évvel ezelőtt, amikor a Blizzard élesítette a Classic WoW-ot, az emberek megőrültek azért, hogy ismét a régi formájában játsszák kedvenc MMORPG-jüket. Később természetesen befutott a The Burning Crusade kiegészítő is, ahogy a legendás Wrath of the Lich King eseményeit is lepörgethettük már. Jelenleg a Classic a Cataclysm időszakában jár, viszont nem ez az, ami a legtöbb embert vonzza.

wow

A Season of Discovery új lehetőségekkel kecsegtet minden régi, na meg egyébként új játékos számára is. A SoD során rúnákat találhatnak a játékosok, amiket beleégethetnek egy-egy felszerelésükbe. Ezek a rúnák speciális képességekkel ruházhatják fel a karakterünket, így pedig új, eddig még sosem látott kasztkombinációkat létrehozva. Játszhatunk többek között Mage Healerrel, vagy éppen Rogue Tankkal. A koncepció igazán izgalmas, a játékosok imádják is ezt az új vonulatot.

Mi lesz a szezon végén?

Az egyetlen szépséghibája a Season of Discoverynek, hogy egyszer vége lesz. A Blizzard nem úgy tervezte ezt az egészet, hogy örökké tartson, szimplán csak egy átmeneti, szórakoztató újdonságról van szó. Ez viszont felvet egy kérdést:

Mi történik azokkal a karakterekkel, amiket a Season of Discovery során húztunk?

A World of Warcraft Classic vezető szoftvermérnöke, Nora Valletta és a vezető producer, Josh “Aggrend” Greenfield nemrégiben felvetett néhány korai ötletet, hogy mi történhet a Season of Discovery végén. A Dexerto interjújából kiderült, hogy nem biztos, hogy temetni kell a speciális karaktereinket. A fejlesztők úgy gondolják, hogy még ha nem is a fő csapásvonalon, de van helyük a SoD során dédelgetett karaktereknek a WoW világán belül. „Kár lenne, ha az új felfedezések, a narratív tartalmak és a raidek csak úgy eltűnnének, és soha többé nem lennének elérhetőek” – mondta Greenfield. Szerencsére megerősítette, hogy a Season of Discovery a modularitást szem előtt tartva készült, így az új WoW Classic élmény legjobb részeit meg lehet majd őrizni.

Nagy valószínűséggel az lesz a megoldás, hogy kapunk majd egy örökzöld szervert a Season of Discovery karaktereinknek, amin tovább játszhatunk majd velük úgy, hogy közben nem kell figyelniük a Classic új tartalmainak egyensúlyára. Hiszen ezekkel a karakterekkel az a probléma, hogy teljesen máshogy működnek, mint a normál kasztokkal operálók a normál szervereken. Így tehát az új tartalmakat is állandóan finomhangolni kéne, hogy a SoD során kreált hősök is jól illeszkedjenek a keretbe. Ezt pedig biztosan nem akarják megtenni a fejlesztők, marad tehát egy vákuum, amiben eléldegélhetnek majd furcsa avatárjaink.

Ezt olvastad már?

Ütős filmek és sorozatok jönnek márciusban a Netflixre

×