A Mobile World Conference 2024-en természetesen a Samsung is jelen van, így lehetőség adódott arra, hogy bemutassák az új Galaxy Ringet.

2024.02.27. – A héten kerül megrendezésre a Mobile World Conference, vagy röviden MWC 2024. Ez az egyik olyan nagyobb eseménye az évnek, amikor a techóriások újdonságokról rántják le a leplet, ezzel is tűzben tartva a márka rajongóit. Többek között a Samsung is jelen van a konferencián, s nem csupán a telefonjaikkal villognak. Ismét sikerült reflektorfénybe helyezni az új Galaxy Ringet, ami a cég egészség megőrzési kiegészítője kíván lenni úgy, hogy közben még divatos is. A „wellness” kiegészítő három különféle színben lesz kapható, elérhető lesz arany, ezüst, valamint fekete kerámia színekben. A Samsung előreláthatóan az év második felében tervezi piacra dobni a gyűrűt.

Egy gyűrű mind felett

Nem ez az első eset, hogy a Galaxy Ringről hallunk, ám ez az első olyan rendezvény, ahol végre konkrétumokról is szó esett. Egy hónappal ezelőtt már pedzegette a dél-koreai óriás, hogy érkezni fog egy gyűrű a Galaxy családba az Unpackeden, ám részleteiben nem mutatták be az eszközt. A MWC 2024-re kilátogató sajtótagok azonban már a kezükbe is vehették a tárgyat.

A The Verge megjegyezte, hogy a vártnál könnyebb volt, és 5-13-as méretben lesz elérhető. Az akkumulátor mérete (és így a töltések közötti idő) a mérettől függően változik, 14,5 mAh és 21,5 mAh között. Az akkumulátor élettartama nem ismert, de az Oura akár hét napig is képes dolgozni a töltések között. Így hát feltehetően a Samsung is ezt a teljesítményt fogja belőni, vagy éppen még pár nappal rákínál majd a riválisra.

galaxy

A Samsung alelnökének, Dr. Hon Paknak a blogja szerint a gyűrű a pulzusszám, a mozgás és a légzés alapján követi az alvást, majd ez alapján tanácsokat ad a felhasználóknak. A Galaxy Ring egy új, My Vitality Score nevű funkcióval érkezik majd, ami méri az éberséget, így a felhasználók láthatják, hogy milyen minőségben pihennek, vagy éppen vannak ébren. A visszajelzés az úgynevezett „Booster Cards”-on keresztül érhető majd el, amelyek tudományos alapú tippeket kínálnak az alvás és az eszköz által gyűjtött egyéb adatok felhasználásával kapcsolatban.

A Galaxy Ring természetesen kompatibilis lesz a Galaxy Watch-csal, ráadásul a Samsung Health ökoszisztéma részeként kerül majd piacra. Épp ezért nem meglepő, hogy a cég azt ajánlja, hogy a legpontosabb mérések érdekében mindkettőt használják a kliensek. A hírek szerint az új Ring eredetileg csak Samsung Galaxy termékekkel lesz kompatibilis, ám később más Android készülékek is megkaphatják a támogatást.

Ezt olvastad már?

Nem fogsz hinni a szemednek – ennyiért kelt el egy Hello Kitty Xbox

×