Feldolgozhatatlan összeget fizetett ki valaki egy törött Hello Kitty-s Xboxért. Az eBayen tartott aukción nagyon elszálltak a licitálók. Ez alighanem rekord.

Gábor János

2024.02.27. – Bár limitált kiadású, de mégiscsak törött Hello Kitty-s Xboxért fizettek ki többmillió forintot az eBayen. Az árverés végeredménye nem csak az árcédula miatt letaglózó, hanem azért is, mert a vevő egy gyakorlatilag működésképtelen eszközért adott ki egy kisebb vagyont – szúrta ki a GaminGuys.

Az ikonikus kabalafigura 1974-es bemutatkozása óta Hello Kitty a média egyik legfelismerhetőbb arcává vált, és milliárdos birodalmat hozott létre. Az eredetileg 1974-ben megjelent Hello Kitty jelenleg minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó médiafranchise-a. Az imádnivaló macskafigura a videojátékoktól kezdve a rajzfilmeken át a különböző használati és ajándéktárgyakig sok mindenen szerepel. De, megkockáztatjuk, talán még egy darabért sem fizettek annyit, amennyiért a szóban forgó konzol kelt el.

Az eBayen elárverezett limitált szériás, de javításra szoruló Hello Kitty-s Xbox nem kevesebb, mint 10 ezer dollárt, vagyis kb. 3,6 millió forintot ért az új tulajdonosnak.

A limitált kiadású Xbox-konzolok nagyon keresett darabok a gyűjtők körében, jellemzően az exkluzív dizájn vagy a különleges kiegészítők miatt. A Microsoft gyakran mutat be exkluzív konzolokat különleges külső megjelenéssel, főleg, ha a platform legnépszerűbb játékait akarja alaposan körbe ünnepelni: az utóbbi időben például a Diablo 2 Remastered és a Palworld kapott saját konzoldizájnt. A stúdió emellett gyakran dolgozott külső fejlesztőkkel is, hogy azok egyedi burkolattal dobják fel a konzolokat. Most épp’ egy ilyen, eredeti Hello Kitty-s Xbox aratott meglepetéssikert.

Az aukción elért magas ár legfőbb oka a konzol ritkasága. Az eszköz eredetileg egy szingapúri kiskereskedő exkluzív ajándékaként jelent meg, 2005-ben. A műszaki áruházban kapható, kb. 5000 dolláros tévékészülékek mellé adták, szóval külön megvásárolni sosem lehetett, ami még jobban emeli az árát – azon felül persze, hogy csupán 550 darabot gyártottak belőle. Mivel a tematikus konzol kb. annyira ritka, mint Hello Kitty élő példányai, nem csoda, hogy még működésképtelen állapotban is milliókat ért – pláne a teljes Collector’s Packban, ami tartalmaz egy ugyancsak átlátszó kontrollert és egy darabot a franchise Roller Rescue című játékából.

Ha érdekelnek még konzoltörténeti leletek, ezt se hagyd ki:

Régen minden jobb volt! – Hát ez a 10 ezredfordulós kütyü biztosan nem

×