Zavarba ejtő jelenségre hívták fel a figyelmet a Redditen – ha nincs meg bizonyos fegyvereke egyike (vagy egy elvárt loadout), ki is rakják a szűrödet.

Gábor János

2024.02.27. – Vannak Helldivers 2 játékosok, akik azzal a nagyon kellemetlen dologgal szembesülnek, hogy kirúgják őket a játékokból, ha nem használnak bizonyos loadoutokat a meccsek során. Az Arrowhead Game Studios új sci-fi lövöldéje a hónap elején jelent meg, és máris hatalmas sikert aratott a kooperatív harcok rajongói körében. A Helldivers 2 lehetőséget ad a játékosoknak, hogy csapatban teljesítsenek küldetéseket, miközben idegen bogarakat és robotokat semmisítenek meg. Ez a formula eddig igen népszerűnek tűnik:

a Helldivers 2 folyamatosan a top 5-ben tartózkodik a Steamen a pillanatnyi és a legtöbb egyidejű játékos (458.709) listáján.

Mint más kooperatív játékok esetén, amelyekben testreszabási lehetőségek vannak, a Helldivers 2 közösségében is gyorsan kialakult egy meta loadout. Azok, akik már több tucatnyi órát beleöltek a Helldivers 2-be, megvitatják a különböző fegyverkiosztásokat és stratégiákat, és kitalálják, hogy melyik kombináció működik a legjobban. Egy gyors kereséssel egy csomó érvet lehet találni a legjobb Helldivers 2 buildről és a különböző csapatkompozíciók legoptimálisabb felszereléseiről is. Sajnos egyesek szentírásnak veszek ezeket és arra használják, hogy másokat kizárjanak a csapatukból.

Emiatt rúghatnak ki a csapatból a Helldivers 2-ben

A jelenségről Gilmore75 például azt írja, talált egy bejegyzést a Helldivers 2 Steam fórumán, benne azzal a javaslattal, hogy ki kell rúgni azokat a csoportokból, akik nem megfelelő meta buildekkel rendelkeznek. Az illető nyíltan azt kérte, hogy bárkit zárjanak ki a felsőbb szintű pickup-játékokból (PUG), ha elköveti a meta hibák hosszú listájának bármelyikét, amit felsorol. Kizáró oknak tartja többek között azt, ha valakinek nincs meg a Rail Gun és a Grenade Launcher vagy a megfelelő Breaker gun – de ez csak a jéghegy csúcsa.

Why are people like this?
byu/Gilmore75 inHelldivers

A Redditen olvasható reakciók alapján úgy tűnik, hogy ez az elvárás nem sok támogatást kap a közösségben. Szerencsére sokan úgy vannak vele (egyébként helyesen), hogy a játéknak a másokkal való szórakozásról kell szólnia, és hadd legyen már mindenkinek olyan felszerelése, amilyet szívesen használ. Bár kétségtelenül van néhány kezdőkre jellemző hiba, amit jó elkerülni a Helldivers 2-ben, úgy tűnik, rengeteg rajongó egyetért inkább az utazás izgalmára koncentrálna, ahelyett, hogy önjelölt véleményvezérek mögé sorakozva azok igényei szerint alakítsák ki a stílusukat.

Forrás: Arrowhead

Az Arrowhead új játéka gyorsan az egyik legtöbbet emlegetett és legnépszerűbb játék lett idén ebben az évben. A Helldivers 2 máris szerverlimit-emelést kapott, ami jól mutatja, hogy milyen sok játékost vonzott be, rövid idő alatt. Ez a népszerűség egy szenvedélyes közösség kialakulását és a jó stratégiákról, a buildekről szóló vitákat segíti elő. Míg egyesek arra használják a vitákat, hogy kizárjanak másokat, úgy tűnik, hogy többen egyszerűen csak egy új szórakozási lehetőséget látnak benne, és azt, hogy milyen jó a barátaikkal együtt belevetni magukat a földönkívüli csatákba.

És ha jöhet egy kis ijesztgetés:

Ezektől Te is leteszed a hajad – A 10 legijesztőbb pillanat játékokban

×