Ismét reflektorfénybe került a Ubisoft, valamint az Assassin’s Creed. A legújabb piaci pletykák szerint majd’ 10 új játék érkezhet hamarosan a családba.

2024.02.27. – Amikor a Ubisoft lerántotta a leplet az Assassin’s Creed Mirage-ról, biztos vagyok benne, hogy több régi motorosnak megdobbant a szíve. A legutóbbi AC címek ugyanis már összehasonlíthatatlanok voltak Altair és Ezio kalandjaival, a fejlesztők ugyanis szerepjátékos irányba terelték a szériát. Ezzel persze nem volt baj, de sokaknak hiányzott az az időszak, amikor csak a felszerelésünkre kellett figyelni, na meg a sztorira, egyéb finomhangolásokra nem volt szükség játék közben. Nos, a Mirage pontosan ebbe a korba repítette vissza a rajongókat, s úgy nézett ki, hatalmasat szólhat. Végül kiderült, hogy a Mirage csak egy gyenge próbálkozás, ami egyébként eredetileg nem is teljes értékű Assassin’s Creednek készült. Ezért is volt jóval olcsóbb, mint az átlag új AAA játékok manapság. Összességében nem volt egy rossz játék, de ahogy szokták mondani „a jó nem ilyen”. Gyorsan feledésbe is merült, ami ismét a Ubisoft térfelére gurította a lasztit.

Mi lesz a széria jövője?

A francia fejlesztőcéget természetesen nem kell félteni, valószínűleg pontosan tudják, hogy mennyire fontos a megítélésük kapcsán az Assassin’s Creed-sorozat, pláne az elhasalt Skull and Bones után, amit egyébként szintén egy korábbi AC ihletett. Bárki, aki kicsit is belegondolt abba, hogy mi volt a célja a Mirage-zsal a fejlesztőknek, remélhetőleg pozitívan tekint a jövőbe. A DLC-ből lett „teljes értékű játék” egyértelműen időhúzás volt, amíg a cég elkészíti a sorozat következő nagy elemét. Ha lehet hinni a pletykáknak, idén érkezik a Codename Red néven fémjelzett Assassin’s Creed projekt, aminek helyszíne ezúttal Japán lesz. Ez az a fejezet, amit már a kezdetek óta várnak a rajongók, s ha megfelelő figyelemmel és odaadással készítették el, a széria legjobbja is lehet akár.

Ubisoft

Ami viszont érdekes, hogy a Red mellett fejlesztés alatt áll egy úgynevezett Assassin’s Creed Infinity is, ami egy úgynevezett „hub” program lesz. Ezek olyan programok, amik lényegében előszobái különféle alprogramoknak, vagy ebben az esetben játékoknak. Az Infinityből elérhető lesz az összes Assassin’s Creed cím, ahogy a pletykák szerint egy tartalomboltot is nyit majd benne a Ubisoft. Itt napi, vagy heti rendszerességgel megjelenő kozmetikai tárgyakat lehet majd vásárolni. Továbbá mini Battle Pass-szerű csomagokat is elérhetünk majd a különböző Assassin’s Creed játékokhoz. (Speciális skinek a főszereplőkre, stb.)

Egy halom új játék van készülőben

Ám mivel az Infinity össze fogja fogni az összes játékot, így kiderült, hogy további 9 új játék lehet még fejlesztés alatt jelenleg, amiből kettő remake. A Red idén esedékes, az Invictus multiplayer-központú játék (ezek mind kódnevek) pedig 2025-ben. A Hexe pedig, ami állítólag inkább horror tématikájú lesz, és az európai boszorkányüldözések idején játszódik, 2026-ban futhat be. Ezekről korábban már elvétve beszélt a Ubisoft, de a pletykák szerint Obsidian kódnév alatt készül egy Black Flag remake, de jöhet majd egy Azték Birodalomban játszódó AC is. Ezek mellett Nebula kódnévvel dolgozhatnak jelenleg egy Földközi-tengeren játszódó kalandon is, ahogy ott van a Raid fedőnéven emlegetett ingyenesen játszható co-op akció is.  Végezetül pedig az Echoes is egy fejlesztés alatt álló többjátékos játék lehet, legalábbis a madarak csiripelése szerint, ahogy várható még egy remake, de annak még nem ismerjük az alanyát.

Most igazán megéri majd Assassin’s Creed rajongónak lenni, bőven lesz mivel foglalkozni az elkövetkező években.

Ezt olvastad már?

Ütős filmek és sorozatok jönnek márciusban a Netflixre

×