A streaming platform az kelet-ázsiai országban hamarosan teljesen leáll, de ezt megelőzően Dél-Korea hatalmas bírságot szab ki a Twitch platformjára. Közben Törökország bannolt.

2024.02.26. – Dél-Koreáról valóban sokszor halljuk, hogy a világ esport színterének egyik legjelentősebb országa, már csak azért is, mert rengeteg tehetséget adott a világnak. Éppen ezért volt olyan meglepő, amikor a Twitch bejelentette, hogy az országból kivonul, teljesen megszűntetve a szolgáltatását. A lépés összességében azért történt, mert az országban nagyon költséges volt fenntartani a szolgáltatást, és az amúgy pénzügyi gondokkal küzdő platform jobbnak látta leállítani az egészet. Ki gondolta volna, hogy a kivonulás miatt is pénzügyi gonddal néznek majd szembe?

A streaming óriást a dél-koreai kormány több mint 300 000 dolláros bírsággal sújtotta a törvények megsértése miatt.

Büntetés

A Twitch működése tehát idén február 27-én teljesen megszűnik Dél-Koreában, ami miatt tehát komoly büntetést is kaptak. Először a koreai Yonhap hírügynökség jelentette, hogy a Koreai Távközlési Bizottság (KCC) szerint a Twitch azzal, hogy 2022-ben csökkentette a stream minőségét, és 2023-ban megszüntette a VOD hozzáférést a koreai felhasználók számára, megsértette a koreai távközlési törvényeket. A KCC 435 millió won, azaz 327 ezer dollár bírságot szabott ki, és felszólítja a Twitchet, hogy adjon visszatérítést az érintett felhasználóknak.

Törökországban betiltották

A DuvarEnglish.com cikke szerint a török nemzeti lottóhivatal betiltotta a hozzáférést a Twitch és a Kick élő streaming szolgáltatásokhoz. A tiltások hivatalos oka egyelőre nem ismert, de egyesek szerint a platformokon zajló szerencsejáték streamek miatt történt a tiltás. Hasonlóképpen a Kick oldala sem elérhető az országban. A szerencsejáték Törökországban szabálysértésnek számít, és a szerencsejáték lehetőségének biztosítása bűncselekménynek minősül.

A Twitch továbbra is pénzügyi nehézségekkel küzd

A tiltás és a bírság egy újabb csapás a Twitch számára, ami amúgy is pénzügyi nehézségekkel küzd. Nemrég derült ki, hogy a Twitch esetleg emelni fogja a feliratkozások árát több országban. Ez akár Magyarországon is megtörténhet. Még januárban Dan Clancy vezérigazgató elismerte, hogy a Twitch nem nyereséges, és hogy a streaming szolgáltatás nagymértékben függ az anyavállalattól, az Amazontól. Meglátjuk, hogy a sok-sok nehézség hová vezet majd.

Ezt látta már?

Ezzel a 21 remek játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×