Egy új riport szerint egyetlen igazán lényeges oka van, amiért nem az idei évben jön a Switch 2: el akarják kerülni a készlethiányt.

Gábor János

2024.02.26. – A jól értesült japán Nikkei hírügynökség közölte, mikorra várható a Nintendo Switch 2 megjelenése. A kézikonzolt sokan várták 2024 első felére, de ez aligha jön össze, amire nyomós oka van a gyártónak: azt szeretné, ha mindenkinek jutna, aki csak hozzá akar férni, hogy elkerülje a készlethiányból fakadó rosszallást.

Mivel a vállalat nem tartja valószínűnek, hogy már ebben az évben képes kiszolgálni az igényeket, elcsúsztatja a Switch 2 premierjét.

A Nintendo eredetileg tényleg 2024-ben tervezte kiadni az eszközt, de ennek az évnek sem az első, sokkal inkább a második felében, sőt, talán az utolsó negyedévben. Ehhez képest jön a csúszás, amit a Nikkei azzal indokol, hogy a legfőbb prioritás nem az volt, hogy minél hamarabb előálljanak vele, hanem az, hogy a kézikonzol kellő mennyiségben rendelkezésre álljon és rögtön kielégítő mennyiségű új tartalom is legyen rá, amikor debütál. A Nintendo ezzel biztosítottnak gondolja, hogy a Switch 2 nem lesz készlethiányos – például viszonteladók felvásárlási hulláma miatt.

A Nikkeit szemléző VGC szerint a következő Switch követi az előd hibrid felépítését, vagyis egyszerre lesz otthoni és hordozható, viszont a korábbi eszköz 6,2 hüvelykes kijelzőjénél nagyobb képernyővel érkezik. Ezekkel az adottságokkal és fokozottabb teljesítménnyel valószínűleg ugyanúgy siker lesz, mint a piacon hét éve taroló Switch. A következő generációs konzolt a jelenlegi értesülések szerint 2025 márciusára várhatjuk. Ekkorra a Nintendo felkészült lesz mind a gyártáskapacitás, mind pedig a raktárkészletek szempontjából, így ha további csúszás következne be, annak már csak egy oka lehet: az, hogy nincs rá elég új szoftver.

Vajon a Switch 2 képes lesz átírni a következő konzolháború játékszabályait?

A konzolháború rövid története – Ki nyert és hol tartunk most?

×