Ráadásul nem is akármilyen, hanem egy önműködő fűnyíró mellé jár majd a klasszikus játék a kellemes kerti kikapcsolódáshoz. Ez a jövő.

2024.02.24. – Azon már senki nem lepődik meg, hogy az eredeti, 1993-as Doom szinte már mindenen futtatható. Néha azonban van olyan projekt, amik nem egy ügyes modder kísérlete, hanem hivatalos kiadás. Így tavaly ősszel a Husqvarna gyártó szépen bejelentette, hogy az id Software együttműködésében egy önműködő fűnyíró kis kijelzőjén is elérhetővé teszik a Doomot, legalábbis egy ideig. A játékot pedig a fűnyíró körkapcsolójával és gombjaival lehet irányítani.

Automower NERA

A robotfűnyírókat nagyjából úgy kell elképzelni, mint a lakásban a robotporszívót. Magától megy mindenfele és szépen lenyírja a füvet, ahol kell. Olyan modell is akad, ami kijelzőt kapott, és ilyen az Automower NERA is, ami nem mellesleg Magyarországon is kapható. 2024 április 9-től minden fűnyírótulajdonosnak lehetősége lesz regisztrálni a lehetőségre, aztán le tudják tölteni a játékot a kicsikére. A lehetőség azonban erősen korlátozott, csupán augusztus végéig lehet igényelni az ingyenes Doomot a fűnyírókra, aztán szeptember 9-én magától törlődni fog. Gondolom, mindenki nagyon szomorú lesz miatta.

Ha érdekel, egy ilyen robotfűnyíró olyan 800 ezerbe vagy akár több millió forintba is kerülhet, típustól függően. Szóval nem mindenki engedheti meg magának ezt a fajta luxust. A többieknek be kell érniük azzal, hogy egy telefonon, PC-n vagy a teletextből játszák a Doomot.

Ezt láttad?

A konzolháború rövid története – Ki nyerte őket és hol tartunk most?

×