Még a szupersztároknak is lehetnek kedvenc animációs sorozatai. S ha idő közben megszállottá válnak, akkor akár egy SpongyaBob Gaming PC is felbukkanhat a nappalijukban egyszer…

2024.02.23. – A SpongyaBob Kockanadrág sorozat a 90-es évek fiataljai számára biztos vagyok benne, hogy kiemelkedő helyen pihen a szívükben. A kétszeres Emmy-díjas amerikai animációt Stephen Hillenburgnek, valamint a Nickelodeonnak köszönhetjük. A tévésorozat több mozifilmet is megélt már, s jelenleg a 14. évadot sugározzák belőle, ami hazánkban még nem érhető el. Itthon az első SpongyaBob részre 2000-ig kellett várni, vagyis egy minimális csúszással futott be hozzánk Bikifenék apraja nagyja. Érdekesség, hogy az animáció akkora kultuszt szerzett magának 1999-es bemutatója óta, hogy ma már a biológia tankönyvekben is felbukkanhat akár Spongya Bob neve. Na jó, nem pontosan ebben a formában, de egy 2011-ben felfedezett gombafajt épp a híres sárga szivacsról neveztek el a tudósok, a hivatalos neve a Spongiforma squarepantsii lett. Képzelhetjük hát, hogy mekkora rajongótábora lehet a sorozatnak, ha a biológusok sem tudják szem elöl téveszteni. Nem meglepő ezek után, hogy egy hatalmas rajongó éppen egy számítógépet alakíttatott át Spongya Bobbá.

Kéne otthonra?

A sztori abból a szempontból még érdekesebb, hogy a híres rapbanda, az N.W.A. egyik tagja, Arabian Prince rendelte meg a rendhagyó PC-t. A speciális borítást pedig egy igencsak tehetséges, számítógépek átalakításával foglalkozó szakember, Dewayne Carel készítette el. A művésszel egy hosszabb interjút is csinált a projekt kapcsán a PCGamesN.

SpongyaBob

SpongyaBob testét egy úgynevezett EVA habból készítette Carel, ami egyébként a cosplayerek egyik kedvenc anyaga. Könnyedén lehet vele dolgozni, s mivel kiemelkedően jól alakítható és könnyű, például a hatalmas páncélok megalkotására tökéletes. Nos, ebben az esetben egy jókora szivacs testét kellett kifaragni belőle, ráadásul úgy, hogy a gépház, s annak tartalmai is bőven elférjenek benne. Sőt, ügyelni kellett a szellőzésre is, hiszen az egy gaming PC kulcseleme.

Cartel elmondása szerint a projektet egyébként az EVGA kérte be, egy partnerüknek. A modder ekkor még nem tudta, hogy egy igazi szupersztárnak fogja legyártani a speciális borítást. A rapper még a mod bemutatására is elment, aki akkora rajongója a sorozatnak, hogy spongyabobos pólóban, nadrágban és cipőben jelent meg.

A gép önmagában igencsak combos, a következőket takarja SpongyaBob mosolygó arca:

  • CPU: Intel Core i7-9700K
  • GPU: EVGA GeForce RTX 2080 Ti XC Ultra
  • Gépház: EVGA DG-77
  • Tárhely: Intel Optane SSD 9
  • Memória: 16GB Viper 3200MHz DDR4
  • Alaplap: EVGA Z390 FTW
  • PSU: 800W EVGA
  • Hűtés: EVGA 280mm AIO vízhűtés

Ezt olvastad már?

Ingyenesen játszható lett a Dying Light 2, de érdemes sietni

×