Egy alapvetően tech-tartalomgyártó úgy döntött, hogy kólával próbálja hűteni a számítógépét, a teszt eredménye pedig eléggé meglepő.

2024.02.23. – Akár mémeket is lehetne gyártani arról, hogy mi játékosok milyen fontosnak tartjuk a gépünk hőmérsékletét. A játékok közben imádjuk figyelni, hogy a videokártya vagy a processzor mennyire melegszik, milyen teljesítményt nyújt. Így aztán teljesen természetes az igény a megfelelő hűtési megoldásokra, sok esetben pedig az ember ugye kísérletezik. Szerencsére most egy olyan teszt jön, amit nem nekünk kellett otthon kipróbálni, hanem megtette valaki más.

MrYeester egyike egyike azoknak a számítógép-guruknak, akik szeretik feszegetni a határokat és a legjobb megoldást keresik a PC hűtésére. Korábbi videói is nem mindennapi kísérletekről árulkodnak, szóval ajánljuk a többi tartalmat is, ha szereted az ilyesmit. Hagyjuk már, miért ne szeretnéd?! Nos, nemrég megjelent videójában

kólát használt a PC hűtésére, meglepő eredménnyel.

Kő kóla?

Ahogy az alábbi videóban is látható, MrYeester asztalán egy alapvetően vízhűtésre tervezett PC fekszik, ahol minden megfelelően csatlakoztatva van az alaplaphoz, hogy a CPU hűtése a lehető legjobb legyen. Ahelyett azonban, hogy vízzel töltötte volna fel a tartályt, egy jól ismert márkájú kóla került bele (piros címkés), ami azonnal utat tört magának a rendszerben. MrYeester meglepődve tapasztalta, hogy a processzor alaphőmérséklete 30 fok körül maradt, de még jobban meglepődött, amikor terhelés alá helyezte a processzort. A hőmérséklet csak 75 fok körülire ugrott, és azon is maradt. Bár a kóla elsőre nagyon jól teljesített, hosszútávon bizonyára nem tudná tartani a hőmérsékletet, ráadásul a cukros üdítő károsíthatja az alkatrészeket vagy egyszerűen csak eltömítheti a hűtőt. Ezt csak azért mondjuk, hogy ne próbáld ki otthon.

@mryeester this Coca Cola cooled PC is down right ridiculous..but it works surprisingly well in the short term! wouldn’t count on it holding up over time though 😅 #pc #pctips #pcbuilding #mryeester ♬ original sound – mryeester

Természetesen akadtak szakértői hozzászólások bőven, a legtöbben egyetértenek azzal, hogy a megoldás csak egy darabig nyújt ilyen jó eredményt. „Valószínűleg egy-két nap múlva ragadni fog minden és eltömődik” – írta az egyik kommentelő. Mások pedig ötleteket adtak, hogy legközelebb mivel töltse fel a hűtőtartályt. A leggyakoribb tipp az energiaital, illetve a motorhűtőfolyadék. Te mit töltenél bele?

Ezt láttad?

A konzolháború rövid története – Ki nyerte őket és hol tartunk most?

×