A nemrégiben bemutatott Xiaomi 14 Ultra a kínai cég eddigi legkomolyabb kamerateljesítménnyel rendelkező telefonja lesz. Úgy tűnik ez is a „selling point”.

2024.02.23. – Ugyan a Mobile World Congress csak jövő héten kezdődik, nem kellett olyan sokat várnunk, hogy megtudjuk, min dolgoznak a Xiaomi munkatársai. A Xiaomi 14 Ultra már bemutatásra került Kínában, kap néhány remek új funkciót, beleértve a lenyűgöző műholdas lehetőségeket és az új kamerákat. Érdekes helyzet ez, mert azt hinné az ember, hogy a nagy durranást későbbre tartogatja a cég, ám úgy fest nem akartak várni a konferenciával, fejest ugrottak a mély vízbe, s milyen jól tették.

Mindig jó, ha egy nagy bejelentésre nem kell heteket-hónapokat várni, hanem a kiadók egyszerűen csak meglepik a rajongókat. Nincs is annál rosszabb, mint amikor várunk valamit nagyon és a szemünk előtt csak egy előre meghatározott dátum lebeg, amiről tudjuk, hogy annál előbb biztosan nem hallunk semmit az álomprojektről. Nos, a Xiaomi nem szerette volna ilyen helyzetbe kergetni a szimpatizánsait, a kínai megjelenéssel le is rántották a leplet az új készülékről globálisan.

Egy kamera mindenek felett

A telefon első ránézésre úgy tűnhet, hogy elődjének kiköpött mása. Ez egyébként a gyakorlatban nincs így, az új kamerák és egyéb funkciók miatt a kínai fejlesztőknek tovább kellett fejleszteniük a dizájnt. A hátlapok például rendhagyó anyagból készültek. A fekete-fehér modell műbőrt, a kék „sárkánykristályosat”, míg a Titanium Special Edition 5-ös fokozatú titánium hátlapot kapott, olyat, amilyet állítólag az iPhone esetében is használ az Apple.

xiaomi

A Xiaomi megtartotta a négy 50MP-es 0,5x + 1x + 3,2x + 5x képletet és a hardvert is a kamerák esetében. A fő kamera továbbra is 1 hüvelykes típusú érzékelővel rendelkezik, de ezúttal ez a legújabb Sony LYT-900 képalkotó, jobb kialakítással és gyorsabb kiolvasással. Ami félelmetes, hogy a fő kamera akár Ultra RAW képet is tud készíteni, minden számítással, DNG-ben. A Xiaomi megosztott egy fénygyűjtő összehasonlítást a 14 Ultra és az iPhone 15 Pro sorozat teleobjektív fénygyűjtő képességei között – a 120mm-es f/2.5 196%-kal több fényt rögzít, mint a Pro Max és felháborítóan, 474%-kal többet, mint a Pro. Sőt, az új Ultra képes a mesterséges intelligencia vezérelt 30-szoros Ultra Zoomra is. Így tehát, ha az a terved, hogy a telefonoddal akár fényképészeket is zavarba ejtő minőséget lőj, a Xiaomi 14 Ultra lesz a legjobb barátod idén.

Ha ez nem lett volna elég, a Xiaomi 14 Ultra Titanium Special Edition támogatja a kétirányú műholdas kommunikációt is. A telefon minden változata rendelkezik egy T1 jelerősítő chippel, ami segíti a mobil, Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatokat.

A legdrágább, Titanium Special Edition modell árát 1100 euró környékén, vagyis kb. 430 ezer forint környékén határozták meg.

Ezt olvastad már?

Ingyenesen játszható lett a Dying Light 2, de érdemes sietni

×