Egy kifejezetten remek, vicces és iszonyú pörgős platformert rámolhatunk be 5500 forint helyett teljesen ingyen az Epic Games Store-on.


Bódi Dániel

2024.02.22. – Múlt héten egy kicsi zavar támadt az erőben, mikor az Epic Games előbb a Fallout 1, a Fallout 2 és Fallout Tactics: Brotherhood of Steel hármast ígérte oda előbb a játékosoknak, majd nem sokkal rá a legendás szerepjáték-trilógiát inkább egy pörgős platformerre cserélte. Nem gyakran történik ilyen, sokan valószínűleg kicsit csalódottak is, de az Epic leszögezte, hogy a Falloutokat még idén ki fogja osztani azoknak, akik igényt tartanak rá.

Addig viszont van helyette Super Meat Boy Forever, egy egészen zseniális, atompörgős és mérhetetlenül vicces (na meg néha frusztráló) auto-runner platformer, amit február 22-től egészen február 29-ig lehet 5500 forint helyett teljesen ingyen az Epic Games Store-os könyvtárunkhoz adni.

Edmund McMillen és Tommy Refenes eredetileg egy szimpla Flash-játéknak indult, majd teljes értékű játékká evolválódott 2010-es Super Meat Boy című játékát valószínűleg keveseknek kell bemutatni, hiszen az elmúlt 14 évben igen nagy rajongóbázisra tett szert. A nagy sikerre való tekintettel az alkotópáros nem sokat vacillált a folytatás ötletén, amit 2014-ben jelentettek be hivatalosan, de 2020-ig se híre, se hamva nem volt. McMillen ugyanis időközben otthagyta a Team Meat csapatát, hogy a saját projektjeire koncentrálhasson, ezért a Super Meat Boy fejlesztése egy jó időre dugába dőlt. Szerencsére azonban 2017-ben az új és tehetséges tagokkal kibővült stúdió újból nekiveselkedhetett a Super Meat Boy Forevernek, ami végül 10 évvel az eredeti után meg is jelenhetett.

A Forever azonban nem egy klasszikus folytatás: a klasszikus platformer receptet auto-runnerre cserélték, azaz a játékosnak csak az ügyességi és néha az akciós részekre kell figyeljen, Meat Boy ugyanis már magától mozog. Emellett a pályákon bár bőven akadnak a fejlesztők által előre elkészített elemek, de a nagy részét a játékos képességeihez mérten generálja a játék, így tulajdonképpen sosem válik igazán unalmassá egy szint sem. A nehézség azonban ennek ellenére is maradt: a Super Meat Boy Forever még a képességalapú pályagenerálás mellett sem egyszerű, mivel minden helyzetben gyorsan, egyetlen másodperc alatt kell jó döntéseket hoznunk. Megunni pedig a vicces sztorija, és a rajzfilmes átvezetői miatt sem fogjuk.

A Super Meat Boy Forever tehát egy teljes héten át igényelhető, aki pedig ez idő alatt a játéktárához adja, az az akció lejárta után is bármikor előveheti – mintha megvette volna.

Ezt is olvasd el:

Igen, tényleg létezett a Nintendo PlayStation, amíg hátba nem szúrták egymást

×