Nagy előnyhöz juthatnak azok a gamerek, akik megvették vagy megveszik a PS VR2-t, hiszen hamarosan már nem csak a konzoljukhoz tudják használni.

Gábor János

2024.02.22. – Bár a PlayStation legújabb VR headsetje egy éve a piacon van, a Sony nem különösebben dicsekszik az eladási adataival. A hivatalos PS blogon bejelentett lépés mindazonáltal azt sejteti, hogy a vállalat szerint ráfér a vevőkre a noszogatás. Azzal igyekeznek vonzóbbá tenni az eszközt, hogy az a közeljövőben már nem csak a PS5-tel, hanem PC-kel is kompatibilis lesz.

De mit jelent ez?

Több tényező is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a PS VR2 nem aratott osztatlan sikert, és ezek egyike éppen az, hogy a használatához PS5-tel kell rendelkezni és más vassal, még korábbi Sony konzollal se kompatibilis. A virtuális valóság szemüveg ehhez képest többe kerül, mint maga a PS5 konzol: 230-250 ezer forintot kérnek érte. Az áldatlan állapot már idén megváltozhat – ígéri hivatalosan a Sony.

„Örömmel osztjuk meg, hogy jelenleg teszteljük a PS VR2 játékosok számára a további játékok PC-n való elérésének lehetőségét, hogy még nagyobb játékválasztékot kínáljunk a PS VR2 címek mellett, amelyek a PS5-ön keresztül elérhetőek”

írja a blog. A PlayStation megjegyzi, hogy reményei szerint a PC-s kompatibilitás még 2024 vége előtt elérhetővé válik, de ennél konkrétabb információt egyelőre nem közöl. Fontos ugyanakkor, hogy a megfogalmazás alapján („további játékok”) a PC-re megjelent VR-játékokhoz is használható lesz a PS VR2. A Sony valószínűleg ezzel szeretne idejekorán kikönyökölni magának egy kis helyet a konzolon kívüli piacon, mielőtt a szegmensben kizárólag a Meta és például az Apple termékei jutnának a vásárlók eszébe. Az sem kizárt egyébként, hogy a Sony megneszelte egy új VR-headset érkezését (talán Xboxra?), vagy úgy gondolja, az Apple Vision Pro jó úton indult el, és erre reagál a kompatibilitással.

Forrás: PlayStation

Értelemszerűen a PS VR2-re megjelent játékok, mint amilyen a Horizon Call Of The Mountain (vagy a frissen megjelent The Wizards – Dark Times: Brotherhood és az idei évre várt Soul Covenant, Zombie Army VR, Wanderer: The Fragments of Fate), továbbra is PS5-öt fognak igényelni addig, amíg nem készül hozzájuk PC port. A PC-kompatibilitás megerősítése jó hír mindazoknak, akiknek már van PS VR2-jük és remek motiváció lehet azoknak, akik tervezik, hogy vesznek egyet, hiszen a vásárlókat eddig visszatarthatta a korlátozott játékkönyvtár, amihez fejben immár nyugodtan hozzá is lehet csapni a PC-n elérhető VR címeket. A PS megígérte, hogy rövidesen újabb részleteket árul el a kompatibilitási tervekről.

Hiába vezet tehát a Sony, a konzolháború sosem áll meg:

A konzolháború rövid története – Ki nyerte őket és hol tartunk most?

×