Ha Game Pass-előfizető vagy, akkor már ne vedd meg a Dead Island 2-t.


Bódi Dániel

2024.02.22. – Épp csak kitettem a pontot a Game Pass február végi, március eleji újdonságokat mustázó cikkem végére, a Microsoft derült égből egyszer csak egy óriási meglepetéssel szolgált az előfizetőknek, akik a mai naptól kezdődően anélkül végig játszhatják a Dead Island 2-t, hogy ki kellene fizetni érte a teljes árát.

Bizony, a hányattatott sorsú, ám ahhoz képest meglepően jól sikerült zombis akciójáték bármiféle csinnadratta nélkül, szépen csendben bekerült a játékszolgáltatás kínálatába. De egyelőre csak a konzolos játékosok örülhetnek: a Dead Island 2 kizárólag Xbox One és Series X|S-en, valamint a felhőn keresztül streamelve érhető el, a PC-s tagok sajnos kimaradnak a zombik miszlikbe aprításából.

 

A Dead Island 2 egyébként egy kész csoda: a játékot közel 10 évig fejlesztették, mialatt a stúdiók egymásnak adták a kilincset. A Yager fejlesztői fektették le az alapokat, akik eredetileg 2015-ös megjelenést terveztek, de mivel a hivatalos verzió szerint a játék iránya-stílusa nem tetszett a kiadó Deep Silvernek, egy alapos áttervezés és átszervezést követően 2016-ban a Sumo Digital vette át a projektet. Az új gárda 3 évig kalapálta-hegesztette a napsütötte zombimészárlást, mígnem őket is ejtették a kiadó egy belsős csapatáért, a Dambuster Studios-ért (akik korábban a Crytekkel közösen csinálták a szintén kemény fejlesztési poklot túlélt, ám lesajnált Homefront: Revolutiont).

A Dambuster csapata azonban állta a sarat, és 2023 áprilisában kiadták az elkészült Dead Island 2-t, ami összességében pozitív fogadtatásban részesült – az Metacriticen 73%-on áll, ami 2 százalékkal több, mint amit az imádott első rész kapott még 2011-ben. A Dead Island 2 azóta egy sztori kiegészítővel is bővült, a Haus-szal, ami egy egészen érdekes, zombiszektás irányba viszi a horrort. Ez a kiegészítő viszont még a Game Pass-tagoknak is plusz pénzbe kerül – szerencsére február 26-ig akciós, így mindössze 3615 forintba kerül.

Ezt is olvasd el:

Miért jelenik meg egyre több sz@r állapotú AAA-s játék?

×