Hirtelen újra menő lett a Csillagközi Invázió.


Bódi Dániel

2024.02.22. – Hiába Paul Verhoeven sokat bizonyított zsenije, 1997-ben az amerikai kritikusok véres cafatokra tépték a Csillagközi Inváziót – ami most egy videojátéknak, a Helldivers meglepő sikernek örvendő folytatása nyomán reneszánszát éli. Bár az igazat megvallva a film alapjául szolgáló azonos című – Robert A. Heinlein jegyezte – regényért először még Verhoeven sem rajongott, a rendező állítólag a második fejezet után félredobta, és inkább megkérte Ed Neumeier forgatókönyvíró kollégáját, hogy foglalja neki össze.

A Helldivers fejlesztői már az első rész megjelenésekor sem titkolták, hogy igen sokat merítettek a Csillagközi Invázióból, sőt, igazából a játék alapkoncepciója is pontosan ugyanaz: egy csapattal az oldalunkon egy veszélyes planétán kell az életünkre törő lények özönlő hordáját elpusztítani. Míg az első Helldivers még nem aratott nagy sikert, addig második felvonás már valóságos tömegeket bevonzott, aminek hatására a Csillagközi Invázió iránti érdeklődés is megugrott.

Kép: Television Stats

A Helldivers II rendezője, Johan Pilestedt Twitteren szállította a meglepő hírt, miszerint a film a bemutatója utáni 27. évben másodvirágzik épp, és a Television Stats internetes keresésekből, említésekből és elérésekből származó statisztikái szerint az elmúlt néhány napban a Csillagközi Invázió a 109. helyről a 45. helyre ugrott a legtöbbeket mozgató filmek listáján. A kiírása óta eltelt négy napban viszont még inkább megnőtt a Csillagközi Invázió népszerűsége, ami már az internet 21. legnépszerűbb filmje – méghozzá olyan frissebb filmeket előzve, mint a Marvelek, az Argylle, a Wonka, vagy mint a Barbie.

Ha pedig a Helldivers II miatt neked is megjött a kedved a Csillagközi Invázióhoz, akkor a Disney+ kínálatában lesz érdemes keresgélned.

Ezt is olvasd el:

Ilyen lenne a Dragon Ball, ha a Studio Ghibli készítette volna

×