Természetesen mindenki kíváncsi arra, hogy a Microsoft mikor hozza el a Call of Duty játékokat az előfizetéses szolgáltatásba. Hát ez a válasz.

2024.02.22. – Három évnyi próbálkozás és küzdelem után végül a Microsoft 2023 végén lezárta az Activision-Blizzard felvásárlását. Miközben ez egy történelmi jelentőségű, 68,7 milliárdos üzlet volt, a legtöbb ember csupán arra kíváncsi, hogy mit jelent ez a játékosokra nézve. A legnagyobb kérdés az, hogy az Activision és a Blizzard játékai vajon mikor, milyen formában kerülnek be az Xbox Game Pass előfizetéses szolgáltatásba? Nos, az Xbox vezetője nemrég választ adott a kérdésre, de ennek nem mindenki fog örülni.

Game Pass

Egy korábbi felvásárlás során a ZeniMax is a Microsofthoz került, aminek eredménye az lett, hogy a legtöbb játék szépen bekerült a Game Passba. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a Activision-Blizzard esetében kicsit más a stratégia. Az első címek még csak most jellenek meg a szolgáltatásban, például a Diablo 4 március 28-án lesz elérhető.

Természetesen az Activision nagy büszkesége a Call of Duty franchise, amire a leginkább várnak az előfizetők. Talán azért is, mert mostanában mindenki kétkedve ad ki 70 eurót egy CoD játékra. Az előfizetés egy sokkal kifizetődőbb megoldás. A kérdések általában, amiket néha mi is megkapunk, hasonlóak: vajon a sorozat bekerül a Game Passba? Az új játékok már az megjelenés napján elérhetőek lesznek? A 2024-ben megjelenő CoD már benne lesz?

Phil Spencer

Phil Spencer nemrég nyilatkozott ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban, és tisztázta: az Xbox csapatának eltökélt szándéka, hogy az összes Activision játék idővel felkerüljön a Game Pass kínálatába.

„Az a szándékunk, hogy a ZeniMax, az Activision-Blizzard és az Xbox Game Studios teljes játékportfóliója a megjelenés napján felkerüljön a Game Pass szolgáltatásba” – mondta Spencer a Stephen Totilónak adott interjúban.

Ez tehát azt jelenti, hogy az Xbox nagyon szeretné már a megjelenés napján elérhetővé tenni a játékokat, akár a 2024-ben megjelenő Call of Duty címet is. Bár az is igaz, hogy az idei játékot még hivatalosan nem jelentették be. Szivárgások szerint egy 1990-es években játszódó történetet kapunk, az Öbölháborúval a középpontban. Ez persze még nem biztos.

Sok munka kell még

Felmerült közben a kérdés, hogy mi a helyzet a már megjelent, korábbi Call of Duty címekkel? Ezzel kapcsolatban Phil Spencer megerősítette, hogy az Xbox csapata szorgalmasan dolgozik azon, hogy több régi játék is bekerüljön a szolgáltatásba. Azt azonban hozzátette, hogy még sok „háttérmunka” kell ahhoz, hogy a játékok egyszerre jelenhessenek meg a Game Pass-ban, PC-n és konzolon.

„Elvégezzük a háttérmunkát, hogy egyszerre jussanak el PC-re és konzolra” – mondta Phil Spencer.

Természetesen a Call of Duty számára óriási változás, hogy bekerül egy ilyen szolgáltatásba, és nagyon érdekes lesz látni, hogy mennyivel dobja majd meg az előfizetők számát. Ha a Microsoft gyorsan halad a háttérmunkával, simán lehet, hogy már idén olyan Call of Duty jön, amit egy előfizetés áráért játszhatunk majd. A CoD 2024 tehát még történelmet írhat. Persze a fenti nyilatkozatot nem árt fenntartásokkal kezelni, ki tudja, hogy alakul a Microsoft terve.

Ezt láttad?

24 játék mellett a Grounded, a Star Wars: Battlefront és a South Park is Switchre látogat

×