A Warzone játékosok igazán megdöbbentek, amikor kiderült, hogy a célzássegítés olyan erős a játékban, hogy még a csalók sem veszik fel vele a lépést.

2024.02.20. – Amikor a Call of Duty világában a cross-platform játék megjelent, kialakult egy állandó vita a kontroller-használók és a bill-egeret használók között. Sok egérrel és billentyűzettel játszó játékos ugyanis úgy véli, hogy a célzássegítés, vagyis az aim-assist tisztességtelen előnyt biztosít a kontrolleres játékosoknak a Warzone pályáin. Nos, nem is olyan rég még egy kis buffot kaptak a kontrolleresek, egy videó pedig talán bizonyítja, hogy mennyire igazuk van azoknak, akik máris nerfet követelnek.

Speed csalók ellen is jó

Amint az az alábbi videóban is látható, amikor a szupergyorsan rohangáló csalók szaladgáltak a kontrollerrel játszó Falnets előtt, egyáltalán nem okozott gondot neki a csalók mozgásának követése. Sőt, be is tudta őket célozni, és mindenki megdöbbenésére lelőni. Persze ez jó hír, hiszen a speed-hacket használó csalók megkapták a magukét, de kiválóan bizonyítja, hogy a jelenleg beállítható kontrolleres aim-assist mennyire erős. Nem kellett sok idő, számtalan felháborodást kifejező komment is megjelent.

A hozzászólásokban egyes játékosok szerint a játék egy „vicc”, mert a beépített célzássegítő nagyon könnyen lépést tud tartani még a csalókkal is, ami valljuk be: nevetséges. Persze nem azzal van a baj, ha a kontrolleresek kapnak némi segítséget, viszont úgy tűnik, elszaladt a fejlesztőkkel a ló. Ha a fenti videó után még mindig azt hiszed, hogy a COD aim-assist tisztességes és kiegyensúlyozott, akkor soha többé nem panaszkodhatsz semmire.

Nyilvánvalóan a Warzone játékosok most feltehetik maguknak a kérdést, hogy a kontroller-használat most még durvább, mint eredetileg gondolták. Megértem azokat ezek után, akik inkább kontrollerre váltanak, ám így hol van a balansz? Beláthatjuk, hogy bármilyen ügyes is egy játékos, nem valószínű, hogy így le tudna követni egy speed-hackert egy kontrollerrel. Legalábbis nem így kéne kinéznie egy tisztes beállításnak. Oké, ennél amúgy nagyobb probléma a rengeteg csaló, amit valóban egyre nehezebben kezel az Activision. Mi jöhet még?

Ezt láttad már?

Ennél a 17 játéknál látványosabbat nem találsz Xboxon

×