Évek óta harcol egymással a Samsung és az Apple az európai felhasználók kegyeiért. Hosszú idő után az Apple került ki győztesen.

2024.02.20. – Manapság, két nagy oldalra bonthatjuk fel a mobiltelefonos felhasználókat. Az egyik tábor az iOS operációs rendszert preferálja, míg a másik tábor inkább az Android felé húz. Az elmúlt 15 évben többen is megpróbáltak betörni a piacra, de még a Microsoft Windows Phone projektje is kudarcot vallott. Gyártókat tekintve az egyik oldalon csak az Apple áll, Android operációs rendszerrel felvértezett telefonokat azonban rengeteg óriáscég piacra dobott az elmúlt években. Xiaomi, Asus, Huawei, OnePlus, Samsung, csak hogy a legnépszerűbbeket említsük. A Samsung azonban toronymagasan kimagaslik abból a mezőnyből.

A népszerűségi listák első két helyén a Samsung és Apple foglal helyet, legyen szó hazairól vagy épp nemzetköziről. A bronzérmet szinte minden esetben a Xiaomi viheti haza, a többi gyártó pedig a maradék százalékokért harcolhat csak. Az sem titok, hogy az Egyesült Államokban már hosszú évek óta az Apple vezeti az értékesítési listákat, Európában és hazai piacon azonban a Samsung győzött az elmúlt időszakban. Úgy tűnik azonban, hogy 2024 első felére az Apple vehette át az uralmat.

Európában is tarolt az Apple, de lehet már nem sokáig

Apple iPhone statisztika

A Canalys piaci elemzőcég negyedévente szokta vizsgálni az éppen aktuális trendeket a telefonokat illetően. A legfrissebb információk alapján az Apple az európai készülékeladások 33%-át zsebelhette be az elmúlt negyedévben, míg a Samsungnak meg kellett elégednie 28%-kal. Egy évvel ezelőtt is már közel volt a hatalomátvétel, ám akkor még egyetlen egy százalékkal a Samsung vihette haza a virtuális aranyérmet.

Jól látható azonban a fenti grafikonon is, hogy az Apple negyedik féléve mindig erős szokott lenni, majd ezt követően némi visszaesés várható. Ez azonban nem véletlen. Az iPhone készülékeket rendre az őszi időszakban mutatják be, így a teljes őszi és karácsonyi időszakot átlengheti a hype. A Samsung ezzel szemben csak január, február környékén leplezi le az új készülékeit, így nagy eséllyel a következő negyedéves jelentés már Samsung győzelemmel zárulhat. Az azonban mindenképp jelzés értékű lehet, hogy az Apple 3 év után először, még ha csak egy negyedévben is, de Európában is le tudta győzni a dél-koreai óriásgyártót.

Forrás: PCFórum

Ezt láttad már?

A te sulidban se lehet mobilt használni? – Pedig lehet, hogy kellene

×