Február 19. és 22. között került megrendezésre az CS2 Major RMR B kvalifikációja. Két alakulatot is erősítettek hazai játékosok, volt miért izgulni.

2024.02.20. –  A Valve 2023 márciusában jelentette be, hogy érkezik a soron következő Counter-Strike. A Counter-Strike 2 immáron a Source 2 játékmotorra épül, ám rengeteg szinten épít a korábbi kliensre, a CS:GO-ra. Nem véletlenül a helyére érkezett és nem különálló játékként, hiszen a játékosok így gond nélkül megtarthatták a saját skinjeiket is. Teljesen nulláról senki sem kezdte volna, érthető döntés volt. A Valve és a PGL a játék bejelentése után pár nappal azt is elárulta, hogy az első CS2 Majornek Koppenhága ad majd otthont 2024 márciusában.

CS2 MAJOR PGL

A játékosoknak azonban nincs könnyű dolguk, ha a lejutás a cél. Első körben online, nyílt és zárt kvalifikációkon keresztül le kell jutniuk az RMR-nek nevezett eseményre. Ekkor pedig immáron offline, LAN körülmények között újabb három mérkőzést kell nyernie a csapatoknak. Hazánkat a február 19. és 22. között megrendezett PGL Major Copenhagen 2024: European RMR B kvalifikáción két csapat is képviselte. A MOUZ színeiben torzsi bizonyíthatott, míg a PERA csapatát msN, Aaron, Kamion és SZLOBESZKOV (edzőként) erősítette. A február huszadikai, keddi nap kritikus volt mindkét alakulat számára, hiszen a MOUZ a Major lejutást biztosíthatta be, a PERA pedig a kiesés ellen küzdött.

A MOUZ magabiztosan menetelt az első CS2 Majorre, biztosan érkeznek az új torzsi matricák

A MOUZ a Guild Eagles és ECSTATIC csapata után a Spirit ötösével került szembe. Az elmúlt idők sztárjátékosa, donk a Spirit csapatát erősíti, így sokan úgy gondolták, hogy a Spirit lehet az esélyesebb. A MOUZ azonban Vertigo és Mirage pályáján is bebizonyította, hogy nem érdemes alábecsülni a képességeiket. Az immáron BO3 meccset 2-0-ra be is húzták, ami bizony azt jelentette, hogy hibátlan, 3-0 állással lejutottak az első CS2 Majorre. Ezzel az eredménnyel nehéz vitatkozni, március első felében pedig már érkezhetnek is a friss, Counter-Strike 2-re szabott torzsi matricák is. A PERA csapata sajnos kikapott dán ellenfelétől, így számukra véget ért az elképesztő menetelés, így sincs okunk a panaszra.

Ezt már láttad?

A menőség szimbóluma – Ezért hiszi valaki többnek magát attól, hogy iPhone-ja van

×