Mutatjuk milyen átveréssel próbálnak az adataidhoz férni illetéktelenek, akik a Netflix nevével visszaélve halásznak, egyébként e-mailben.

Gábor János

2024.02.19. – A Netflix nevében indított csalás nem sokat szötymög és rögtön a banki adataidat akarja megszerezni, egy első ránézésre hitelesnek tűnő levélben. A leginkább zavarba ejtő elem a szövegben az, hogy „Az előfizetésed szünetel”, ami minden Netflix user rémálma és kellően megijedhet tőle ahhoz, hogy hirtelen rákoppint a „Fizetési Módszer Frissítésére”. A levelet teljesen random dobálják szerte meg széjjel a csalók, viszont, ha épp’ egy Netflix előfizetéshez tartozó címre kapja valaki, ahová amúgy is szokott hírleveleket kapni a szolgáltatótól,

könnyen be lehet dőlni – már ha nem rutinos userről van szó, akinek a szeme egyből a feladó címére téved.

Az adathalász levél szinte teljesen mentes a helyesírási hibáktól és nem magyartalan, ami miatt elsőre nem is gyanús. Ha valaki nem kapott még hasonlót és például nemrég cserélt bankkártyát, tényleg az juthat eszébe, hogy elfelejtette frissíteni az adatokat. Az egyetlen árulkodó jel, hogy az e-mail ordas kamu, maga a feladó címe ([email protected])

Fotó: PC Fórum

A PC Fórum szerint a „Fizetési Módszer Frissítésére” kattintva olyan weboldalra jutunk, ahol a csalók igyekeznek banki adatokat megszerezni, hogy aztán azok birtokában szépen meglovasítsák a pénzünket. Erre az aljas célra még a netfluix.hu domaint is megszerezték, hogy az adathalász módszerekben kevésbé járatos felhasználó még könnyebben átverhető legyen. Ha hasonló, és ennél akár jóval meggyőzőbb tartalmú levél landolna a fiókodban, jusson eszedbe, hogy talán a Netflixre hivatkozva akarják ellopni a banki adataidat. Mielőtt bármit tennél, jusson eszedbe, hogy nagyon könnyen csekkolhatod az előfizetésed állapotát és a fiókadatokat a netflix.com/YourAccount címen. Itt a neved és a telefonszámod alatt korrekten kitakarva meg kell jelenjen a bankkártyaszámod, és ott van mellette az EGYETLEN Fizetési mód frissítése menü, ahová a Netflix valaha is irányítani fog, ha valamin változtatnod kell.

És mostanában ez a legforróbb újdonság, amit érdemes megnézni a Netflix kínálatából:

A Netflix végre feltette a világ egyik szó szerint legjobb filmjét

×