Ez a fiatal Roblox-fejlesztő nagyon hamar milliomos lett a játékból, pedig nem tett többet, mint amennyit te is megtehetsz a játékban.

2024.02.16. – Lehet, hogy Magyarországon annyira nem népszerű a Roblox, mint külföldön, de a játékot legalább annyira sokan szeretik, mint a Minecraftot. 2024-es adatok szerint a Robloxnak jelenleg 70,2 millió napi és több mint 216 millió havi aktív felhasználója van. A játék maga azért is szórakoztató lehet, mert mi magunk is úgymond egyszerű módon válhatunk fejlesztővé. Ha ugyanis letöltjük a Roblox Studiot, mi is készíthetünk a Robloxhoz egyedi játékot, amit megoszthatunk másokkal is. Ha pedig a játékunk sikeres, némi pénzt is bezsebelhetünk vele.

Így tett egy 22 éves srác is Írországban, aki az Irish Independent beszámolója szerint mára valóban milliomos lett a játéknak köszönhetően. A lap szerint Dáire Bohan legnépszerűbb játéka az Anime Champions Simulator, amiben a játékosok különböző anime karakterekkel harcolhatnak egymással. Dáire Bohan közben pedig még csak 22 éves, és még az iskolát sem végezte el. Tekintve amúgy, hogy a Roblox játékok készítéséért járó pénz nem túl sok, ez is csak azt bizonyítja, hogy milyen sokan akarnak játszani az alkotásaival.

Nézz bele a játékba:

 

A lényeg tehát az, hogy ha szereted a játékokat, kellően kreatív vagy és nem adod fel, akkor olyan alkotásokat készíthetsz, amit mások is imádni fognak. Ez pedig segíthet abban is, hogy pénzt keress. A rajongói játékok egyébként gyakorlatilag uralják a Robloxot, és íme: a legnépszerűbbek fejlesztői igen jól járnak. Remélhetőleg még több ilyen sikertörténetet hallunk, akár Magyarországról is, hiszen a Roblox rengeteg lehetőséget kínál a hobbifejlesztőknek.

A játék amúgy elérhető többek között PC-n, MacOS-en, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, iOS-en, Androidon, PS4-en, PS5-ön is.

Ezt láttad már?

Bejött a Ready or Not? Ez a 7 király katonai játék is leviszi a hajad

×