Két vállalat a modern technológiával és az AI-val próbál segítséget nyújtani a merevedési problémákkal köszködő férfiaknak.


Bódi Dániel

2023.08.08. – Amióta létezik olyan, hogy emberiség, nagyjából azóta küzdenek merevedési zavarokkal a férfiak. A probléma ősi mivoltáról mi sem árulkodik jobban, mint hogy már az ókorban is különféle praktikákkal és biztosnak vélt módszerekkel próbáltak javítani, vagy feltámasztani az impotens hímek szexuális életét: az ősi egyiptomiak például a lótuszvirágra esküdtek, míg az ókori görögök és rómaiak mindenféle talizmánokkal és állatok kifilézett heréjének elfogyasztásával próbálkoztak.

Sajnos végül egyik sem jött be igazán, hiszen a merevedési zavar még most is egy globális, több millió férfiember életét megkeserítő egészségügyi gond. Azt azonban már a modern orvostudománynak hála tudjuk, hogy az erekciós panaszoknak rengeteg oka lehet: kezdve az elhízással, a káros életmódon át, egészen a mentális betegségekig-problémákig bármi befolyásolhatja a férfiasság megfelelő működését. Ez pedig nem csak az önértékelésbe rondít bele, hanem olyan alapvető biológiai funkciókba is, mint például a szaporodás, így nem csoda, hogy mára már egy gigantikus ipar ígéri a biztos megoldást – több-kevesebb sikerrel.

Az utóbbi időben azonban egy újfajta megközelítés is felütötte a fejét, ami a technológiára, egész pontosan a mesterséges intelligenciára támaszkodva szeretné megoldani az évezredes problémát. A Vice hívta fel a figyelmet két, viszonylag út vállalatra, a FirmTechre és a Myhixelre, melyek más-más megközelítéssel, de a technológiai vívmányokkal segítenének.

A FirmTech egy olyan vibráló péniszgyűrűt fejlesztett ki, amit éjszaka felhelyezve folyamatosan vizsgálja és profilozza a nemiszerv viselkedését. A felhasználók egy párosított alkalmazáson keresztül követhetik az adataikat, míg maga a gyűrű kellemes összeszorulása segít a pénisz keménységének megőrzésében – írta a portál. Az okos péniszgyűrű által kigyűjtött egészségügyi adatok pedig rendkívül hasznos infókkal szolgálhat egy orvosnak, aki ezáltal olyan képet kaphat a szervről, melyeket korábban sokkal problémásabb, vagy egyenesen lehetetlen volt megállapítani.

Ezzel szemben a Myhixel egy speciális és szuperfejlett mozgás- és sebességérzékelőkkel felszerelt maszturbációs eszközt fejlesztett, ami egy dedikált alkalmazáson keresztül mesterséges intelligenciával gyűjt és elemez mindenféle adatot. Ilyen például az időtartam, az intenzitás vagy a pulzusszám, melyeket valós időben elemezve személyre szabott kognitív viselkedésterápiát javasol a felhasználójának, sőt, a fizikai kondíciónak megfelelő táplálkozási és fitneszajánlásokat is tesz.

A két módszer egészen újszerű megközelítéssel próbál segíteni a bajba jutott férfitömegeknek, akik ezáltal nem csak a szexuális diszfunkciókkal számolhatnak le, de jelentősen javíthatnak az életminőségükön, az általános egészségükön is. A FilmTech és a Myhixel ugyanis az impotencia mögöttes, testi-lelki katalizátoraira próbál rámutatni, melyeken tudatosabb életmóddal sok esetben lehet gyógyítani. Ez pedig mindenképpen egy jobb út, mint a kék pirula.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Erre vágytál? – Elkészült a maszturbátor, amit az agyaddal irányíthatsz

×