Még csak magadhoz sem kell nyúlnod.

2023.07.28. – Ha mindig is tartottál tőle, hogy valaha valósággá válik a Black Mirror egyik epizódja, akkor érdemes lehet engedni a szorongásodból, mert bizony már vastagon benne élünk. Hogy pontosan melyik forgatókönyv vált valósággá, azt nehezen lehet megmondani, én inkább azt mondanám, hogy az összes egyszerre, mindenesetre naponta jelenik meg valamilyen újfajta technológia és/vagy kütyü, amiről egy külön Black Mirror részt lehetne készíteni.

Itt van például a mai alanyunk, egy mesterséges intelligenciával megspékelt maszturbációs gép, ami minden korábbi megoldással ellentétben anélkül képes elvégezni a dolgát, hogy egyáltalán hozzá kéne érni. Az önkielégitőgép ugyanis agyi hullámok segítségével okoz élvezetet, ami leírva kissé furcsán hangozhat, de az elvégzett tesztek alapján tényleg működik.

Brian Sloan különös feltaláló néhány kanadai kutatóval kiegészülve rukkolt elő azzal a nagyszerű ötlettel, hogy az Autoblow AI+ nevű találmányát összehozzák egy forró éjszakára egy elektroenkefalogrammal (EEG-vel). Ha nem ismered az Autoblow-t, akkor semmi gond, nem mindenkinek lehet igénye egy önműködő szexjátékra. Az elsősorban férfikielégítő szerkezet 2008 óta már nagyon sokféle verziót megélt, ezek egyike a hangvezérlésű AI+, ami alapvető parancsokkal váltogat a szexgép 10 módja-fokozata között.

A kanadai agy-számítógép interfész kutatócsoport tehát fogta az EEG-t és megpróbálták összekötni az Autoblow AI+-szal úgy, hogy az agyból érkező jeleket a hangvezérléses rendszerre fordítják át. Vagyis ahelyett, hogy a használó kimondaná a kívánt élményt elérő fokozatok megnevezését, csupán egy konkrét mozdulatsorra kell gondolnia, a gép pedig már intézi is a többit.

Az elkészült prototípus 16 érzékelővel rendelkezik az agyi aktivitás rögzítésére, aminek tesztelését 12-20 alkalommal végezték el két önkéntes férfialanyon – állítólag kitörő sikerrel. Ezzel a módszerrel egyébként elméletben bármilyen motoros szexjátékot irányítani lehet, ide értve a vibrátorokat is, ergo nem egy kizárólag férfiak igényére szabott élményközpontról van szó.

Az EEG maszturbátor azonban nem fog egyhamar megjelenni, az ötletgazda szexjátékfeltaláló Sloan ugyanis a Vice-nak elárulta, hogy ez majd akkor válhat sikeres termékké, ha már elterjedtek lesznek az olyan agyimplantátumok, mint amilyet Elon Musk is tervez a Neuralinkkel.

Bár elsőre tényleg nagyon szürreálisnak tűnhet az agyi önkielégítés, valójában viszont nagyon hasznos eszköz lehet azok számára, akik például részlegesen vagy teljesen le vannak bénulva. Számukra hatalmas megkönnyebbülés lehet az egyelőre név nélküli szextalálmány.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez a 400 kilós gorilla annyira ráfüggött a mobilra, hogy el kellett tőle tiltani

 

×