A rendőrség nagy erőkkel keresi azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy egy Xbox miatt szamurájkarddal megszúrta a haverját.

2024.02.16. – Mivel péntek van, úgy gondoljuk belefér egy olyan téma is, amiről kicsit elbeszélgethetünk a hétvég előtt, ami úgyis mindenkinél játékkal fog telni. Legalábbis remélem. Nos, gyakran halljuk azt, hogy a videojáték erőszakossá tesz, pedig jól tudjuk, hogy ez egyáltalán nem igaz. Nem csak azért, mert számtalan kutatás bizonyította az ellenkezőjét, de azért is, mert az emberek tettei miatt nem lehet egyértelműen egy játékot vagy egy konzolt okolni. Néha azonban előfordul, hogy valaki kétségbeesésében olyat tesz egy videojátékért, amire senki számít. És ez nagyon szomorú.

A FOX35Orlando nevű lap szerint Amerikában egy Walter Grimes nevű srácot fegyverrel elkövetett súlyos testi sértés vádjával köröznek, miután a rendőrség jelentése szerint nemrég elmenekült egy Daytona Beach-i lakóparkból. A rendőrség egy ottani lakáshoz ment ki, ahol egy vérző férfit találtak a bejárati ajtó mellett. A férfi eszméleténél, de vérzett az arca és a válla. Miközben a parkolóban ellátták a sérüléseit, elmondta a rendőröknek, hogy egy karddal szúrták meg.

Az Xbox miatt

Elmondása szerint aki megszúrta egy olyan srác volt, aki körülbelül már két éve a barátja, aki nemrég hajléktalanná vált, és természetesen sokszor feldúlt volt amiatt, hogy a cuccaival együtt kellett mindenhová járnia. Egyik nap ketten ültek a kanapén, mire Walter megkérdezte a havert, hogy odaadja-e neki az Xbox konzolt? Mivel nemet mondott, az felkapta a szamurájkardot, ami valamiért ott volt a lakásban, majd kétszer arcon, egyszer a vállán, egyszer pedig az ujjpercén megszúrta. Aztán elmenekült, azóta is keresik. A rendőrök megtalálták a fekete-fehér szamurájkardot. A srác sérülései, köztük több 2 és 3 centiméteres vágás, nem életveszélyesek.

Az eset persze egyértelműen nem az Xbox konzol és a nem játék miatt történt, valószínűleg a konzol csak arra kellett volna neki, hogy pénzt szerezzen belőle. Sajnos az ember kétségbeesésében bármire képes. Persze azért akadnak olyan történetek is, melyeknek pozitív lesz a vége. Tavaly például egy fiatal srácra kihívták a rendőröket, mivel a szomszédok azt hitték, azért ólálkodik a környéken, hogy betörjön a házakba. A kiérkező rendőrnek azonban elmondta, hogy kert körüli munkát vállal, hogy vegyen egy PlayStation 5-öt. Nem sokkal később a rendőr maga vett neki egyet. Hát, ilyen is van.

Ezt láttad már?

18 év felett, felnőttként sem ciki a LEGO, sőt komoly előnyei vannak

×