Megérkezett a Skull and Bones a Ubisoft legújabb játéka, amiben kalózok bőrébe bújhatunk. A fejlesztők pedig ehhez legyártottak egy hajókormány kontrollert.

2024.02.16. – Amikor kontrollerekről van szó, bizony néhány fejlesztőcsapat képes teljesen megvadulni. Gondolok én itt a Square Enixre például. A Dragon Quest XI minden idők egyik legjobb JRPG játéka, a játékélményt pedig a Square azzal szerette volna növelni, hogy egy speciális kontrollert dobtak piacra a játékhoz. A kék Slime alakú kontrollert mind PS-hez, mind pedig Switch-hez be lehetett szerezni, s mind a mai napig az egyik leghaszontalanabb exkluzív videojátékos kiegészítőnek számít. Maga az ötlet zseniális volt, de a visszajelzések szerint ez inkább egy jó poén, mint használható kontroller. A kialakítás kényelmetlen, hosszútávon senki sem szeretne rajta játszani. De valljuk be, hogy ugyan ennyire rossz koncepció volt a Nintendo 64 gyári kontrollere, vagy a Resident Evil 4 láncfűrészes speciális kontroller. Most a Skull and Bones fejlesztője, a Ubisoft jelentkezett be egy belépőért a „furcsa kontrollerek klubjába”.

kontroller

Így tényleg a tengeren érzed majd magad

Elérkeztünk a Skull and Bones hivatalos megjelenésének időszakához, annak a játéknak, amiről már egy ideje azt hittük, hogy teljesen megfeledkezett a Ubisoft. Aztán tavaly ismét lehetett róla hallani és akkor már biztosra lehetett venni, hogy legalább a kiadásig eljut a projekt. Maga az alapjáték sokat változott, az Assassin’s Creed Black Flag sikere óta dolgozik a játékon a Ubisoft. Végül az eredmény egy, a hajócsatákra építő „kalózszimulátor” lett. Ha tehát arra vágysz, hogy a Black Flaghez hasonló harmadik személyű kalóz kalandra hívnak a fejlesztők, sajnos el kell keserítselek. Ettől még ötletesnek tűnik a koncepció, s már nem is lutri a vásárlás, a Twitchen a cikk írásának idejében is többen közvetítik a játékmenetet.

Hogy tovább fokozzák a játékkedvet, a Ubisoft megosztott egy videót, amiben bemutatnak egy hajókormány kontrollert, amit exkluzívan a Skull and Bones-hoz készítettek. Ezzel a furcsa irányítóval manővereznek a fejlesztők a habok és ellenséges hajók között. Biztosan nagyon hangulatos lehet egy ilyen eszközzel játszani, ám valószínűleg ezen felül nem sok mindenre tudnánk használni. Épp ezért a Ubisoft nem is teszi elérhetővé a hajókormányt, pusztán csak promóciós célból készült. Ettől függetlenül vicces, hogy ennyi időt és energiát fektettek a megtervezésébe és legyártásába, aztán pedig sosem kerül forgalomba…

Ezt olvastad már?

Jön a Diablo IV a Game Passba, 4 Xbox-játék PS5-re is megjelenik és készül az új Xbox

×