Bár elsőre csábítónak tűnhet kideríteni, hogy a játék helyreállított változatáról van-e szó, egyáltalán nem javasolt semmit letölteni az oldalról!

Gábor János

2024.02.16. – Az utóbbi évek legnagyobb gaming szerencsétlensége közfelkiáltással a The Day Before, ami annyira félkész állapotban jelent meg, hogy gyakorlatilag használhatatlan volt. A posztapokaliptikus túlélőjáték 2023 novemberében debütált – elég katasztrofálisan, így alig több mint egy hónappal később a játékot eltávolították a Steamről, a fejlesztő Fntastic meg le is húzta a rolót. Aztán láss csodát…

A The Day Before visszatért – de nem úgy…

2024. február 15-én furcsa nap virradt a játék kálváriájában, mert gyanús körülmények között visszatért a Steamre – vette észre a PCGamesN. A játék oldalát egy Carrot The Cat nevű játékról nevezték át, és az ott kínált tartalmat a The Day Before-hoz hasonlóvá alakították. Számos jel utal ugyanakkor arra, hogy a visszatérés nem hivatalos:

  • a fejlesztő, az Fntastic nem adott ki hivatalos közleményt a játék visszatéréséről,
  • a játék oldalán szereplő információk és képek nem egyeznek meg a 2023 novemberében kiadott verzióval,
  • a játék nem elérhető letöltésre.

Nagyon egyértelmű, hogy a levitézlett cím nevével csalók próbálnak visszaélni – ha lehet önmaga szégyenénél is jobban -, és igyekeznek magukra irányítani a gyanútlan játékosok figyelmét. Bár egy egyszerű kereséssel már nem is található meg a fake oldal, a PCGamesN így bukkant rá:

Ha mégis belefutnál a jövőben, és feltűnne rajta letölthető fájl, semmiképpen se koppints, mert biztos, hogy rosszindulatú szándékkal létrehozott oldalról van szó! A TDB-nak hivatalosan is vége, miután a fejlesztője bejelentette a megszűnést, ezzel egyértelművé téve, hogy a játékon nem kíván semmilyen módosítást, javítást, újraépítést eszközölni. Elengedték és kész, van ilyen. Ezzel a címmel aligha próbálkozna bárki játékot kiadni a jövőben – legfeljebb a fentihez hasonló próbálkozásokhoz használhatják illetéktelenek, figyelemfelkeltés céljából.

Az eredeti cím meg már megkapta, ami jár neki:

Azta! – A The Day Before paródiája még jobb is, mint az eredeti játék

×